usprawinienie forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
hckosmo

usprawinienie forum

Post autor: hckosmo » 04 stycznia 2009, 00:36

Witam

na wstępie zaznaczę że nie jestem fachowcem w dziedzinie tworzenia forum i nie jest to moja mocna strona, więc z góry proszę o przesadzoną łopatologię

Jakiś czas temu założyłem forum poświęcone motocyklowi - dokładnie rzec ujmując dla grona fascynatów danego motocykla. Forum rozwija się dość prężnie, lecz z racji słabej znajomości w dziedzinie obsługi forum ma ono prosty wygląd bez żadnych "dopieszczeń".

Jako admin niektórych rzeczy w panelu administratora nie rozumiem i puki co nie che ruszać aby czegoś nie popsuć, lecz przyszedł czas aby to zmienić.
Mam kilka pytań pewnie pojawią się następne w trakcie prowadzenia konwersacji lecz zacznę od najprostszych.

acha niektóre pytania mogą byś absurdalne lecz wynikać to będzie z faktu braku wiedzy więc proszę o wyrozumiałość

1. czy jest możliwość zrobienia sobie ,,kopii zapasowej" forum w razie awarii serwer-u?
2. forum pracuje w języku angielskim - w jakim sposób mogę zmienić na polski?
3. czy jest możliwość usunięcia forum?
4. czy można zawartość forum skopiować do nowo powstałego forum o innym adresie na innym serwerze?
5. w jaki sposób zmienić wygląd forum?
6. jak dodać ,,obrazki" w ogólnym widoku forum?

p.s. oto adres do forum o którym mowa http://simson_awo.postuj.pl

pozdrawiam Kosmo

hckosmo

Re: usprawinienie forum

Post autor: hckosmo » 04 stycznia 2009, 01:04

Zrobiłem mały test jeśli chodzi o punkt nr 2 - mianowicie założyłem nowe ( testowe ) forum na tym samym serwerze na którym posiadam stare i o dziwo mam je w języku polskim.

Ciekawą rzeczą jest fakt ze przed zalogowaniem mam język polski lecz po zalogowaniu język angielski ( w starym forum )

sądzę że od tego punktu chciałbym zacząć gdyż angielski nie jest moją dobrą stroną zwłaszcza słownictwo techniczne

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: usprawinienie forum

Post autor: daroPL » 04 stycznia 2009, 11:52

Wsparcie dla phpBB w wersji 2.0.x nie jest już udzielane zarówno na naszej stronie wsparcia jak i na oficjalnej stronie skryptu phpBB, więc temat zostanie wkrótce usunięty. Szczerze zalecamy Ci konwersję swojego forum phpBB2 do phpBB3.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”