Witam
na wstępie zaznaczę że nie jestem fachowcem w dziedzinie tworzenia forum i nie jest to moja mocna strona, więc z góry proszę o przesadzoną łopatologię
Jakiś czas temu założyłem forum poświęcone motocyklowi - dokładnie rzec ujmując dla grona fascynatów danego motocykla. Forum rozwija się dość prężnie, lecz z racji słabej znajomości w dziedzinie obsługi forum ma ono prosty wygląd bez żadnych "dopieszczeń".
Jako admin niektórych rzeczy w panelu administratora nie rozumiem i puki co nie che ruszać aby czegoś nie popsuć, lecz przyszedł czas aby to zmienić.
Mam kilka pytań pewnie pojawią się następne w trakcie prowadzenia konwersacji lecz zacznę od najprostszych.
acha niektóre pytania mogą byś absurdalne lecz wynikać to będzie z faktu braku wiedzy więc proszę o wyrozumiałość
1. czy jest możliwość zrobienia sobie ,,kopii zapasowej" forum w razie awarii serwer-u?
2. forum pracuje w języku angielskim - w jakim sposób mogę zmienić na polski?
3. czy jest możliwość usunięcia forum?
4. czy można zawartość forum skopiować do nowo powstałego forum o innym adresie na innym serwerze?
5. w jaki sposób zmienić wygląd forum?
6. jak dodać ,,obrazki" w ogólnym widoku forum?
p.s. oto adres do forum o którym mowa http://simson_awo.postuj.pl
pozdrawiam Kosmo
usprawinienie forum
Re: usprawinienie forum
Zrobiłem mały test jeśli chodzi o punkt nr 2 - mianowicie założyłem nowe ( testowe ) forum na tym samym serwerze na którym posiadam stare i o dziwo mam je w języku polskim.
Ciekawą rzeczą jest fakt ze przed zalogowaniem mam język polski lecz po zalogowaniu język angielski ( w starym forum )
sądzę że od tego punktu chciałbym zacząć gdyż angielski nie jest moją dobrą stroną zwłaszcza słownictwo techniczne
Ciekawą rzeczą jest fakt ze przed zalogowaniem mam język polski lecz po zalogowaniu język angielski ( w starym forum )
sądzę że od tego punktu chciałbym zacząć gdyż angielski nie jest moją dobrą stroną zwłaszcza słownictwo techniczne
Re: usprawinienie forum
Wsparcie dla phpBB w wersji 2.0.x nie jest już udzielane zarówno na naszej stronie wsparcia jak i na oficjalnej stronie skryptu phpBB, więc temat zostanie wkrótce usunięty. Szczerze zalecamy Ci konwersję swojego forum phpBB2 do phpBB3.