Baza Danych

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
WD

Baza Danych

Post autor: WD » 09 czerwca 2005, 20:58

Mam pytania:

1) Jeśli mam 2 fora i na jednym z nich zarejestrowanych użytkownikow, to które z plików forum powinienem przenieśc aby użytkownicy byli zarejestrowani równocześnie na drugim forum?

2) Które pliki przenieśc by cała struktura forów i liczba postów była zachowana?

3) i jak zrobic żeby to działało na tym drugim forum?

Z góry dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
Witek
Kontakt:

Post autor: Witek » 10 czerwca 2005, 11:31

WD pisze:1) Jeśli mam 2 fora i na jednym z nich zarejestrowanych użytkownikow, to które z plików forum powinienem przenieśc aby użytkownicy byli zarejestrowani równocześnie na drugim forum?
Musisz z bazy danych przeniesc tabele phpbb_users. Zeby to zrobic uzyj phpMyAdmin

WD

Post autor: WD » 10 czerwca 2005, 13:14

dzieki ale...
Witek pisze:
WD pisze:1) Jeśli mam 2 fora i na jednym z nich zarejestrowanych użytkownikow, to które z plików forum powinienem przenieśc aby użytkownicy byli zarejestrowani równocześnie na drugim forum?
Musisz z bazy danych przeniesc tabele phpbb_users. Zeby to zrobic uzyj phpMyAdmin
a gdzie sie te tabele znajduja (katalog na serwerze) i skad wziac ten program, gdzie go zainstalowac, gdzie go wlaczyc, jak to nim przeniesc, czy przeniesc mozna na dysk czy na inne forum :?:

Awatar użytkownika
Witek
Kontakt:

Post autor: Witek » 10 czerwca 2005, 13:50

Dobra, zacznijmy od poczatku. Te dane nie znajduje sie w plikach forum. Jesli masz konto to gdzies w panelu powinnien byc dostepn do bazy danych.

Klikniesz na to i albo Ci sie od razu wlaczy phpMyAdmin, albo bedzie gdzies link do tego, powinienes to znalezc

Tam wybierasz swoja baze danych, potem zobaczysz liste tabel. Bedzie tam napisane phpbb_users, phpbb_posts itd.

Jesli chcesz wyeksportowac uzytkownikow klikasz na phpbb_users, nastepnie na eksport, tam jest przycisk wykonanie, klikasz na niego.

Aby wgrac to na nastepnym forum, robisz poczatek taki sam, zaznaczas baze danych ale potem klikasz na jej nazwie potem po prawej stronie SQL szukasz pliku, ktory wczesniej wyeksportowales (tam jest przycisk do wybierania pliku z dysku) i klikasz wykonanie.

Ufff chyba wszystko, mam nadzieje

EDIT: Ale zeby dzialalo to raczej trzeba wszystkie przenies poza search, search_wordmatch, ktore mozna potem odbudowac

WD

Post autor: WD » 10 czerwca 2005, 16:12

1) poza co mam przeniesc?
2) gdzie to jest?
3) jak przeniesc uzytkownikow (plikami forum) jesli sie ono nie uruchamia?

Awatar użytkownika
Negatyf
Kontakt:

Post autor: Negatyf » 10 czerwca 2005, 16:46

Wchodzisz do phpMyadmin, Wybierasz baze gdzie masz zainstalowane forum)jeśli nie wiesz, szukaj). Klikasz na zakładkę eksport i znajdujesz tabele phpbb_users (jesli masz inny prefiks, czyli to:phpbb to szuaksz swojego). Klikasz Zapisz jako plik ściąga i wrzucasz do innej bazy :wink:

WD

Post autor: WD » 10 czerwca 2005, 21:48

a ten phpMyAdmin to jest jakis oddzielny program czy po prostu panel administracyjny na forum?

Awatar użytkownika
Witek
Kontakt:

Post autor: Witek » 10 czerwca 2005, 21:52

WD pisze:a ten phpMyAdmin to jest jakis oddzielny program czy po prostu panel administracyjny na forum?
Link do phpMyAdmina jest w panelu. Musi byc. Poszukaj to znajdziesz

Gonzo
Kontakt:

Post autor: Gonzo » 10 czerwca 2005, 22:21

Witek pisze:Link do phpMyAdmina jest w panelu. Musi byc. Poszukaj to znajdziesz
W podstawowej wersji phpBB nie ma.

Awatar użytkownika
Negatyf
Kontakt:

Post autor: Negatyf » 11 czerwca 2005, 07:53

Jakie wy bzdury gadacie :| Jak kupowałeś hosting lub za free zakładałeś to powinneś mieć Panel Administracyjny kontem swoim. Jeśli nie masz skontaktuj sie z adminem, jeśli masz poszukaj coś takiego jak mySql Date ase jeśli jest cośtakiego klikni i na dole powinien być phpMyAdmin ...

Awatar użytkownika
Witek
Kontakt:

Post autor: Witek » 11 czerwca 2005, 09:52

No chodzilo mi o panel obslugi konta przeciez, niedokladnie sformulowalem

WD

Post autor: WD » 11 czerwca 2005, 11:47

no to to mam ;] a jak teraz te pliki przeniesc na inne forum jesli w ogole nie moge wejsc do myadmina bo forum sie nie odpala?

Awatar użytkownika
Witek
Kontakt:

Post autor: Witek » 11 czerwca 2005, 13:34

Tu masz temat o przenoszeniu forum na inny serwer :)
Jakbys mial jakies problemy to najlepiej wklejaj tu bledy.

jak-przenie-forum-na-inny-serwer-vt247.html

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”