Baza Danych
Baza Danych
Mam pytania:
1) Jeśli mam 2 fora i na jednym z nich zarejestrowanych użytkownikow, to które z plików forum powinienem przenieśc aby użytkownicy byli zarejestrowani równocześnie na drugim forum?
2) Które pliki przenieśc by cała struktura forów i liczba postów była zachowana?
3) i jak zrobic żeby to działało na tym drugim forum?
Z góry dziekuje za pomoc
1) Jeśli mam 2 fora i na jednym z nich zarejestrowanych użytkownikow, to które z plików forum powinienem przenieśc aby użytkownicy byli zarejestrowani równocześnie na drugim forum?
2) Które pliki przenieśc by cała struktura forów i liczba postów była zachowana?
3) i jak zrobic żeby to działało na tym drugim forum?
Z góry dziekuje za pomoc
dzieki ale...

a gdzie sie te tabele znajduja (katalog na serwerze) i skad wziac ten program, gdzie go zainstalowac, gdzie go wlaczyc, jak to nim przeniesc, czy przeniesc mozna na dysk czy na inne forumWitek pisze:Musisz z bazy danych przeniesc tabele phpbb_users. Zeby to zrobic uzyj phpMyAdminWD pisze:1) Jeśli mam 2 fora i na jednym z nich zarejestrowanych użytkownikow, to które z plików forum powinienem przenieśc aby użytkownicy byli zarejestrowani równocześnie na drugim forum?
Dobra, zacznijmy od poczatku. Te dane nie znajduje sie w plikach forum. Jesli masz konto to gdzies w panelu powinnien byc dostepn do bazy danych.
Klikniesz na to i albo Ci sie od razu wlaczy phpMyAdmin, albo bedzie gdzies link do tego, powinienes to znalezc
Tam wybierasz swoja baze danych, potem zobaczysz liste tabel. Bedzie tam napisane phpbb_users, phpbb_posts itd.
Jesli chcesz wyeksportowac uzytkownikow klikasz na phpbb_users, nastepnie na eksport, tam jest przycisk wykonanie, klikasz na niego.
Aby wgrac to na nastepnym forum, robisz poczatek taki sam, zaznaczas baze danych ale potem klikasz na jej nazwie potem po prawej stronie SQL szukasz pliku, ktory wczesniej wyeksportowales (tam jest przycisk do wybierania pliku z dysku) i klikasz wykonanie.
Ufff chyba wszystko, mam nadzieje
EDIT: Ale zeby dzialalo to raczej trzeba wszystkie przenies poza search, search_wordmatch, ktore mozna potem odbudowac
Klikniesz na to i albo Ci sie od razu wlaczy phpMyAdmin, albo bedzie gdzies link do tego, powinienes to znalezc
Tam wybierasz swoja baze danych, potem zobaczysz liste tabel. Bedzie tam napisane phpbb_users, phpbb_posts itd.
Jesli chcesz wyeksportowac uzytkownikow klikasz na phpbb_users, nastepnie na eksport, tam jest przycisk wykonanie, klikasz na niego.
Aby wgrac to na nastepnym forum, robisz poczatek taki sam, zaznaczas baze danych ale potem klikasz na jej nazwie potem po prawej stronie SQL szukasz pliku, ktory wczesniej wyeksportowales (tam jest przycisk do wybierania pliku z dysku) i klikasz wykonanie.
Ufff chyba wszystko, mam nadzieje
EDIT: Ale zeby dzialalo to raczej trzeba wszystkie przenies poza search, search_wordmatch, ktore mozna potem odbudowac
Tu masz temat o przenoszeniu forum na inny serwer 
Jakbys mial jakies problemy to najlepiej wklejaj tu bledy.
jak-przenie-forum-na-inny-serwer-vt247.html
Jakbys mial jakies problemy to najlepiej wklejaj tu bledy.
jak-przenie-forum-na-inny-serwer-vt247.html