znacznik {meta}

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
radziu

znacznik {meta}

Post autor: radziu » 30 lipca 2008, 10:27

Wczoraj optymalizowałem nieco kod forum i m.in. częśc meta tagów powpisywałem statycznie, usunąłem również tag {meta}, dziś zauważyłem, że po zalogowaniu przestało działać automatyczne przekierowanie, czy to może być tym spowodowane? Co robi znacznik {meta}?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: znacznik {meta}

Post autor: daroPL » 30 lipca 2008, 10:42

Co tam jest do optymalizacji? Wróć wszystko tak jak było, ew. dodaj własne meta tagi typu słowa kluczowe, opis strony.

radziu

Post autor: radziu » 30 lipca 2008, 11:35

chociażby to, żeby treści które się nie zmieniają typu adresy do css, kodowania itp były na stałe a nie za każdym razem pobierane..

dodałem {META} i wróciło przekierowywanie po logowaniu

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 30 lipca 2008, 12:50

chociażby to, żeby treści które się nie zmieniają typu adresy do css, kodowania itp były na stałe a nie za każdym razem pobierane..
Takie zmiany nic nie dadzą. Autorzy skryptu to nie "debile", więc ten kod na pewno ma tam jakiś sens. Później przyjdą problemy i nie będziesz wiedział co się dzieje.

radziu

Post autor: radziu » 31 lipca 2008, 11:32

Twórcy wordpressa to też nie debile ale w celu optymalizacji warto zmienić część linijek na statyczne

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 31 lipca 2008, 11:43

W przypadku phpBB wydaje mi się, że to nic nie da. Tutaj jest to po prostu trochę inaczej skonstruowane. Dane pobierane są automatycznie w warstwie silnika skryptu, a nie jak w przypadku np. WordPressa z poziomu samego stylu.

Mogę się mylić...
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”