znacznik {meta}
znacznik {meta}
Wczoraj optymalizowałem nieco kod forum i m.in. częśc meta tagów powpisywałem statycznie, usunąłem również tag {meta}, dziś zauważyłem, że po zalogowaniu przestało działać automatyczne przekierowanie, czy to może być tym spowodowane? Co robi znacznik {meta}?
Re: znacznik {meta}
Co tam jest do optymalizacji? Wróć wszystko tak jak było, ew. dodaj własne meta tagi typu słowa kluczowe, opis strony.
chociażby to, żeby treści które się nie zmieniają typu adresy do css, kodowania itp były na stałe a nie za każdym razem pobierane..
dodałem {META} i wróciło przekierowywanie po logowaniu
dodałem {META} i wróciło przekierowywanie po logowaniu
Takie zmiany nic nie dadzą. Autorzy skryptu to nie "debile", więc ten kod na pewno ma tam jakiś sens. Później przyjdą problemy i nie będziesz wiedział co się dzieje.chociażby to, żeby treści które się nie zmieniają typu adresy do css, kodowania itp były na stałe a nie za każdym razem pobierane..
Twórcy wordpressa to też nie debile ale w celu optymalizacji warto zmienić część linijek na statyczne
W przypadku phpBB wydaje mi się, że to nic nie da. Tutaj jest to po prostu trochę inaczej skonstruowane. Dane pobierane są automatycznie w warstwie silnika skryptu, a nie jak w przypadku np. WordPressa z poziomu samego stylu.
Mogę się mylić...
Mogę się mylić...