Uprawnienia moderatora oraz Ajax SB

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Kostek

Uprawnienia moderatora oraz Ajax SB

Post autor: Kostek » 20 lipca 2008, 21:58

Witam mam pewien problem, otóż gdy nadaje uprawnienia moderatorskie dla poszczególnych działów konkretnej osobie wszystko jest ok ale chciałbym aby ta osoba nie mogła edytować postów Administratora czy jest taka opcja?

Kolejną sprawą jest Ajax SB zainstalowałem niby wszystko pomyślnie, dodało się do Panelu Admina ale na stronie głównej go nie widać, nie mam pojęcia jak sprawić aby ów shoutbox był widoczny bardzo proszę o pomoc.
Styl który używam na forum to soul_city, adres forum: http://www.mro-forum.yoyo.pl/

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
lukas9

Re: Uprawnienia moderatora oraz Ajax SB

Post autor: lukas9 » 21 lipca 2008, 12:58

Kostek pisze:Kolejną sprawą jest Ajax SB zainstalowałem niby wszystko pomyślnie, dodało się do Panelu Admina ale na stronie głównej go nie widać, nie mam pojęcia jak sprawić aby ów shoutbox był widoczny bardzo proszę o pomoc.
Styl który używam na forum to soul_city, adres forum: http://www.mro-forum.yoyo.pl/
musisz odświeżyć styl w PA by SB był widoczny
Nie pomagam poza forum jeżeli ktoś napisze będę to ignorował.

Kostek

Post autor: Kostek » 21 lipca 2008, 16:14

lukas9 pisze: musisz odświeżyć styl w PA by SB był widoczny
Szukałem opcji aby odświeżyć lecz takowej nie znalazłem, więc pomyślałem, że wyłączenie stylu, zmiana na podstawowy a następnie aktywowanie nowego i ustawienie na domyślny załatwi sprawę lecz jest tak samo nie widać sb na stronie głównej, jeśli zrobiłem źle proszę o pokierowanie mnie gdyż nie wiem jak odświeżyć styl.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 21 lipca 2008, 16:38

Kostek pisze:
lukas9 pisze: musisz odświeżyć styl w PA by SB był widoczny
Szukałem opcji aby odświeżyć lecz takowej nie znalazłem, więc pomyślałem, że wyłączenie stylu, zmiana na podstawowy a następnie aktywowanie nowego i ustawienie na domyślny załatwi sprawę lecz jest tak samo nie widać sb na stronie głównej, jeśli zrobiłem źle proszę o pokierowanie mnie gdyż nie wiem jak odświeżyć styl.
PA -> STYLE -> Szablony/Motywy -> Odśwież
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Kostek

Post autor: Kostek » 21 lipca 2008, 16:51

Hmm odświeżyłem, jednak i tak nic z tego, nadal nie widać SB na stronie głównej już sam nie wiem ... wedłóg instalacji wszystko przebiegło pomyślnie, mod się zainstalował

edit.

SB juz działa, dziękuje za pomoc, ponawiam pytanie co do uprawnień moderatora.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 27 lipca 2008, 15:11

SB juz działa, dziękuje za pomoc, ponawiam pytanie co do uprawnień moderatora.
Będziemy wdzięczni jeżeli napiszesz jak to się stało. Taki sam problem może mieć ktoś w przyszłości.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”