Problem z SSL, brak mozliwosci logowania :|

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Labis

Problem z SSL, brak mozliwosci logowania :|

Post autor: Labis » 25 marca 2006, 20:39

Witam!

Mam problem, ktory wlasnie mi sie pojawil. Modyfikowalem konfigurację w panelu administracyjnym, i przełączyłem coś przy zabezpieczenie SSL, juz nie pamietam czy zrobilem na wlaczony czy wylaczony, w kazdym razie jednak serwer tego nie obslugiwal. De fakto nie mozna sie zalogowac bo ciagle wyskakuje komunikat (po zalogowaniu), ze dana strona nie istnieje na serwerze.

Skorzystalem z kilku porad i podmieniłem kod w pliku functions.php, i w sumie juz moge sie logowac, ale przy probie wejscia do panelu administracyjnego, ciagle wywala mi brak strony...

Pomocy!

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 25 marca 2006, 20:53

ssl to ciasteczka czyli w tabeli _config cookie_secure // bezpieczne cooki [ssl] (0 - wylaczone, 1 - wlaczone)

Labis pisze:Skorzystalem z kilku porad i podmieniłem kod w pliku functions.php, i w sumie juz moge sie logowac
jeśli nie pomoże to opisz dokłądnie co robiłeś
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Labis

Post autor: Labis » 25 marca 2006, 21:32

Człowieku super działa :)

Zamiast grzebac w functions.php powinienem od razu zacząć od bazy...
Wszystko działa, a wystarczyło tylko wstawić 0.

Jeszcze raz dzięki!

klocek

Post autor: klocek » 11 grudnia 2006, 11:04

mateusz pisze:ssl to ciasteczka czyli w tabeli _config cookie_secure // bezpieczne cooki [ssl] (0 - wylaczone, 1 - wlaczone)
Labis pisze:Skorzystalem z kilku porad i podmieniłem kod w pliku functions.php, i w sumie juz moge sie logowac
jeśli nie pomoże to opisz dokłądnie co robiłeś
Witam,

mam taki sam problem, proszę o wskazanie miejsca gdzie szukać pliku _config cookie_secure.

Pozdrawiam

href
Kontakt:

Post autor: href » 11 grudnia 2006, 13:57

Kod: Zaznacz cały

UPDATE `phpbb_config` SET config_value=0 WHERE config_name='cookie_secure'
Wykonaj to zapytanie ;]

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”