Brak wyboru

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
Awatar użytkownika
lutek22
Posty: 85
Rejestracja: 29 października 2013, 16:16

Brak wyboru

Post autor: lutek22 » 08 listopada 2018, 11:25

Mam dziwny problem. Rzadko bywam na swoim forum tym bardziej rzadko coś przy nim dłubę ale ostatnio naszło mnie aby wgrać nowy styl i kiedy chciałem go uruchomić w panelu admina okazało się, że w Dostosuj nie ma opcji Style ani pakiet językowy. Zostały jedynie wtyczki. Co to może być i czy można to poprawić? Objawy na obrazku.
Załączniki
style.png
(27.4 KiB) Pobrany 9 razy

vader
Moderator
Posty: 746
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brak wyboru

Post autor: vader » 08 listopada 2018, 11:27

Usuń ten styl z serwera, odśwież cache i zobacz.

Awatar użytkownika
lutek22
Posty: 85
Rejestracja: 29 października 2013, 16:16

Re: Brak wyboru

Post autor: lutek22 » 08 listopada 2018, 11:37

vader pisze:
08 listopada 2018, 11:27
odśwież cache i zobacz.
Masz na myśli Wyczyść bufor w PA. Jeśli tak to mimo, że usunąłem styl przez FTP i wyczyściłem bufor nic nie pomogło.
EDIT:
Wyczyściłem cache przez FTP i też bez zmian.

vader
Moderator
Posty: 746
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brak wyboru

Post autor: vader » 08 listopada 2018, 12:15

A cache przeglądarki? Najlepsze wg mnie czyszczenie folderu cache to zmiana jego nazwy na serwerze.

Czy w konsoli przeglądarki pod F12 masz jakieś błędy? (zakładka konsola/sieć)

Wgraj jeszcze raz pliki stylów (jeśli masz jakieś zmiany to zostaną nadpisane)

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 80
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Brak wyboru

Post autor: lopoto » 08 listopada 2018, 21:18

lutek22 pisze:
08 listopada 2018, 11:25
Mam dziwny problem. Rzadko bywam na swoim forum tym bardziej rzadko coś przy nim dłubę ale ostatnio naszło mnie aby wgrać nowy styl i kiedy chciałem go uruchomić w panelu admina okazało się, że w Dostosuj nie ma opcji Style ani pakiet językowy. Zostały jedynie wtyczki. Co to może być i czy można to poprawić? Objawy na obrazku.
Nie masz statusu zalozyciela forum ! tylko zwykly admin - dlatego nie widzisz reszty opcji.

Awatar użytkownika
lutek22
Posty: 85
Rejestracja: 29 października 2013, 16:16

Re: Brak wyboru

Post autor: lutek22 » 09 listopada 2018, 07:39

lopoto pisze:
08 listopada 2018, 21:18

Nie masz statusu zalozyciela forum ! tylko zwykly admin - dlatego nie widzisz reszty opcji.
1. Przecież ja zakładem to forum więc jak to możliwe i jeśli już jak to zmanić?
2. Przecież widzę opcję Wtyczki w PA a ona występuje tam gdzie Style więc jak to możliwe?
EDIT:
Faktycznie po sprawdzeniu w PA widzę, że nie jestem założycielem tylko mam samo admine. Nie mogę tego zmienić gdyż wybranie opcji TAK jest niemożliwe. Co z tym zrobić?

vader
Moderator
Posty: 746
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brak wyboru

Post autor: vader » 09 listopada 2018, 10:43

Ciekawe dlaczego nie jesteś teraz założycielem...

A żeby to naprawić, trzeba w bazie danych dla swojego użytkownika zmienić odpowiednią opcję. Więc zaloguj się do bazy danych forum. Znajdź użytkownika poprzez zapytanie

Kod: Zaznacz cały

SELECT * FROM `phpbb3_users` WHERE username = 'twoj_nick' 
i w polu user_type zmień na 3. Zapisz, wyczyść folder cache/bufor.

Lub wejdź na strone swojego profilu na forum, w url na końcu będziesz mieć ?mode=viewprofile&u=xxx, gdzie xxx to user_id

Zaloguj się do bazy danych i wykonaj polecenie

Kod: Zaznacz cały

UPDATE `phpbb3_users` SET user_type = 3 WHERE user_id = xxx
. Wyczyść folder cache/bufor.

Awatar użytkownika
lutek22
Posty: 85
Rejestracja: 29 października 2013, 16:16

Re: Brak wyboru

Post autor: lutek22 » 09 listopada 2018, 13:36

Też mnie dziwi co się stało ze mną jako założycielem bo tego raczej się nie zmienia? :) czyli zmienic na user id 3 bo jak zmieniłem na 1 to nawet nie chciało zapisać w bazie :)

vader
Moderator
Posty: 746
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Brak wyboru

Post autor: vader » 09 listopada 2018, 15:11

zmień user_type, a nie user_id

0 - zwykły użytkownik
1 - nieaktywny użytkownik
2 - bot
3 - założyciel

Jaka masz odpowiedź z mysql?

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 80
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Brak wyboru

Post autor: lopoto » 09 listopada 2018, 15:47

Najprosciej z poziomu panelu admina zrobic to , majac zainstalowane STK , wpisujesz jedynie nazwe uzytkownika i zatwierdzasz .
stk.PNG
(60.99 KiB) Pobrany 10 razy

Awatar użytkownika
lutek22
Posty: 85
Rejestracja: 29 października 2013, 16:16

Re: Brak wyboru

Post autor: lutek22 » 09 listopada 2018, 16:44

Panowie będę przy kompie odpisze bo na fonie niewygodnie.

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 80
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Brak wyboru

Post autor: lopoto » 09 listopada 2018, 22:00

:D pozdrawiam

Awatar użytkownika
lutek22
Posty: 85
Rejestracja: 29 października 2013, 16:16

Re: Brak wyboru

Post autor: lutek22 » 09 listopada 2018, 22:15

Wielkie dzięki za help. Zastosowałem user_type 3 w phpmyadmin i pomogło :mrgreen: Stawiam piwo bo po wódce głupieję :lol:

Awatar użytkownika
lopoto
Posty: 80
Rejestracja: 04 grudnia 2014, 01:26

Re: Brak wyboru

Post autor: lopoto » 09 listopada 2018, 22:30

Dobrze ze juz po problemie .

ODPOWIEDZ