Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
-
Maras532
autor: Maras532 » 19 sierpnia 2014, 15:02
Witam otóż mam problem z modyfikacją mChat. Chodzi o to, że mChat działa nie ważne z jakiego stylu bym korzystał. Jednakże gdy spróbuję używać stylu Supernova, który ma być domyślnym stylem dla forum w przyszłości nie pokazuje mi się ta modyfikacja. Dopiero za pośrednictwem nazwa_forum.hosting.pl/mchat.php mogę do niego przejść. Tymczasem chciałbym aby był on widoczny bez takiej konieczności. Dodam też, że guzik jaki dodałem do overall_header mający przenosić do chatu, nie wyświetla się.
PS Po odświeżeniu motywu i stylu pojawił się error:
Kod: Zaznacz cały
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/fmforum/public_html/cache/tpl_supernova_index_body.html.php on line 44
-
Aviator
- Administrator
Błąd oznacza nieprawidłowo zainstalowaną modyfikacje.
-
Maras532
autor: Maras532 » 20 sierpnia 2014, 13:45
Psikus, w takim razie dziękuje. Zainstaluję modyfikację jeszcze raz i napiszę czy działa.
A żeby nie tworzyć spamu i nie zakładać kolejnego tematu - chciałbym zapytać o jedną rzecz. Mianowicie po zainstalowaniu modyfikacji Helpmod 1.0.0 wyświetla mi się statystyka pochwał w liście użytkowników, w widoku profilu ale niestety w temacie nie wyświetla mi się ikonka odpowiedzialna za przyznawanie pochwał tj. ten plusik. Widziałem, że ktoś miał podobny problem i zgłosił go na innym forum ale nie otrzymał pomocy. Czy moglibyście mi powiedzieć czy jest to wina wadliwej modyfikacji czy tego, że modyfikację tą instalowałem na stylu Supernova?
-
Aviator
- Administrator
Uprawnieia sprawdź.
-
Maras532
autor: Maras532 » 20 sierpnia 2014, 17:18
Uprawnienia na 100% są dobre. Żeby mieć 100% pewność pododawałem też indywidualne i zgodnie z tym co znalazłem na tym forum zaznaczyłem, że tylko autor tematu może wystawić pochwałę na nigdy.
-
Aviator
- Administrator
Wszystko dobrze wykonales dla tego stylu? Pliki też wgrales tam gdzie trzeba dla tego stylu Supernova?
-
Maras532
autor: Maras532 » 20 sierpnia 2014, 18:43
Tak. Próbowałem też z mChatem, który jest mimo wszystko dla mnie priorytetem i napotkałem takie oto komunikaty gdy przechodzę pod ścieżkę nazwa_forum.hosting.pl/mchat_install.php
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 150: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 154: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
Nie mam pojęcia o co chodzi.
-
Maras532
autor: Maras532 » 21 sierpnia 2014, 10:40
Jako, że jestem dopiero początkującym jeżeli chodzi o PHPBB3 bo przeniosłem się na ten skrypt z Przema to korzystałem już z tego poradnika. Niestety robię wszystko zgodnie z nim, a przy wejściu do panelu administratora bądź też uruchomieniu /mchat_install.php wyskakują te w/w błędy i panel administratora się nie otwiera.
-
Aviator
- Administrator
W jakim programie edytujesz pliki?