Kopia bazy danych - Cannot modify header information

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Bart

Kopia bazy danych - Cannot modify header information

Post autor: Bart » 25 kwietnia 2012, 19:43

Witajcie...
Temat, wiem dobrze, pojawił się tu kilka razy. Sęk w tym, że rozwiązań jest kilkanaście, a dodatkowo, moja sprawa nieco specyficzna.
Jestem administratorem forum zakonu RP (Roleplaying), lecz nie właścicielem naszego serwera, a więc nie posiadam dostępu do tych słynnych cPaneli etc. samego hostingu - wliczając to dostęp do PhpMyAdmin. Sam właściciel nie ma zbytnio ani umiejętności, ani czasu, ani chęci udostępnić konta (streszczając). Sprawia to, że w wykonywaniu kopii awaryjnych jestem mocno ograniczony - tylko do administratora w samym skrypcie forum i tamtejszych narzędzi. (Pełny Admin)
Mam dostęp do FTP serwera, znam oczywiście wszystkie dane SQL pod config.php. Używany hosting to netmark.pl

Baza nie jest aktualnie zbyt duża - na potrzeby kopiowania usunąłem wszystkie indeksy wyszukiwania, sprawiajac, że na 11 196 postów ma ona 17 megabajtów.

Tworzę kopię w formacie .gz, ściągam ją z FTP i rozpakowuję - wszystko gra. (Oczywiście umiem taką bazę później przenosić etc ;) ) Z tego powodu, że posty to największa ilość, to tę część bazy zostawiam sobie na odrębny plik.
Kopiowanie phpbb_posts zakańcza się jednak słynnym errorem na końcu pliku i wybrakowaniem bazy - brakuje około tysiąca postów (sprawdzano na serwerze, na którym testuję kopie).

Kod: Zaznacz cały

<b>Warning</b>:  Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/.../forum/includes/acp/acp_database.php:608) in <b>/usr/home2/.../forum/includes/functions.php</b> on line <b>2654</b><br />
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr"><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /><title>Błąd ogólny</title><style type="text/css">
/* <![CDATA[ */
* { margin: 0; padding: 0; } html { font-size: 100%; height: 100%; margin-bottom: 1px; background-color: #E4EDF0; } body { font-family: "Lucida Grande", Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif; color: #536482; background: #E4EDF0; font-size: 62.5%; margin: 0; } a:link, a:active, a:visited { color: #006699; text-decoration: none; } a:hover { color: #DD6900; text-decoration: underline; } #wrap { padding: 0 20px 15px 20px; min-width: 615px; } #page-header { text-align: right; height: 40px; } #page-footer { clear: both; font-size: 1em; text-align: center; } .panel { margin: 4px 0; background-color: #FFFFFF; border: solid 1px  #A9B8C2; } #errorpage #page-header a { font-weight: bold; line-height: 6em; } #errorpage #content { padding: 10px; } #errorpage #content h1 { line-height: 1.2em; margin-bottom: 0; color: #DF075C; } #errorpage #content div { margin-top: 20px; margin-bottom: 5px; border-bottom: 1px solid #CCCCCC; padding-bottom: 5px; color: #333333; font: bold 1.2em "Lucida Grande", Arial, Helvetica, sans-serif; text-decoration: none; line-height: 120%; text-align: left; } 
/* ]]> */
</style></head><body id="errorpage"><div id="wrap">	<div id="page-header">		<a href="./../">Wróć na stronę główną</a>	</div>	<div id="acp">	<div class="panel">		<div id="content">			<h1>Błąd ogólny</h1>			<div>SQL ERROR [ mysqli ]<br /><br />MySQL server has gone away [2006]<br /><br />SQL<br /><br />INSERT INTO phpbb2_log  (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type) VALUES ('107', '[IP]', 1335376635, 'LOG_DB_BACKUP', '', 0)<br /><br />BACKTRACE<br /><div style="font-family: monospace;"><br /><b>FILE:</b> includes/db/mysqli.php<br /><b>LINE:</b> 163<br /><b>CALL:</b> dbal->sql_error()<br /><br /><b>FILE:</b> includes/functions.php<br /><b>LINE:</b> 3335<br /><b>CALL:</b> dbal_mysqli->sql_query()<br /><br /><b>FILE:</b> includes/acp/acp_database.php<br /><b>LINE:</b> 165<br /><b>CALL:</b> add_log()<br /><br /><b>FILE:</b> includes/functions_module.php<br /><b>LINE:</b> 507<br /><b>CALL:</b> acp_database->main()<br /><br /><b>FILE:</b> adm/index.php<br /><b>LINE:</b> 74<br /><b>CALL:</b> p_master->load_active()<br /></div><br /></div><p>Prosimy poinformować administratora forum lub webmastera: <a href="mailto:moj@emaill">moj@email</a></p>		</div>	</div>	</div>	<div id="page-footer">		Powered by <a href="http://www.phpbb.com/">phpBB</a>&reg; Forum Software &copy; phpBB Group	</div></div></body></html>
Forum posiada kilka małych modów, wszystkie wgrywane z pomocą Notepad++. Czytałem o znaku BOM i dokonywałem konwersji.

Porady? Mam nadzieję, że opisałem wszystko dokładnie...

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: Kopia bazy danych - Cannot modify header information

Post autor: huber2t » 04 maja 2012, 07:45

To błąd po stronie serwera, nic na niego nie poradzisz. Spróbuj dostać się do phpMyAdmin wpisując www.moja-domena.pl/phpmyadmin Jeśli jest to Direct Admin to uda ci się wejść

Ścieżka do phpmyadmin na cpanel to: https://www.moja-domena.pl:2083/3rdpart ... g=pl-utf-8

Bart

Re: Kopia bazy danych - Cannot modify header information

Post autor: Bart » 28 sierpnia 2012, 01:52

Udało mi się naprawić to poprzez odchudzanie bazy i ściąganie tabel po kawałkach... w końcu.
Dzięki za chęci : )

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”