Problem z użytkownikami
Problem z użytkownikami
Witam, jestem adminem forum: www.przyczepy-wiola.eu/forum.
mam problem bo co kilka minut rejestruje się kilkunastu userów którzy piszą posty związane z reklamami itp, włączyłem blokadę 5 postów dla nowych użytkowników (najpierw mod lub admin muszą je zatwierdzić), włączyłem opcję zatwierdzania nowych userów przez admina, rejestracja musi być poparta wpisem kodu z obrazka. Niestety problem dalej się pojawia i 10x razy dziennie muszę całe forum czyścić, np w dniu dzisiejszym zbanowałem 100 użytkowników robiących syf.
Jest na to jakiś sposób ?
Pozdrawiam
Ariel
mam problem bo co kilka minut rejestruje się kilkunastu userów którzy piszą posty związane z reklamami itp, włączyłem blokadę 5 postów dla nowych użytkowników (najpierw mod lub admin muszą je zatwierdzić), włączyłem opcję zatwierdzania nowych userów przez admina, rejestracja musi być poparta wpisem kodu z obrazka. Niestety problem dalej się pojawia i 10x razy dziennie muszę całe forum czyścić, np w dniu dzisiejszym zbanowałem 100 użytkowników robiących syf.
Jest na to jakiś sposób ?
Pozdrawiam
Ariel
Re: Problem z użytkownikami
Z tego co widze to za dużą samowolkę w uprawnieniach grup dałeś dla gości, np w tym dziale http://przyczepy-wiola.eu/forum/viewforum.php?f=46 można sobie pisać bez rejestracji.
Także wejdź do ACP->Uprawnienia->Uprawnienia lokalne i dla każdego działu i ustaw tak uprawnienia dla gości by tylko mogli przeglądać forum bez możliwości pisania.
A co do obrazkowego testu rejestracyjnego to polecam zamienić to na pytanie np. jakieś zadanie matematyczne itp.
Także wejdź do ACP->Uprawnienia->Uprawnienia lokalne i dla każdego działu i ustaw tak uprawnienia dla gości by tylko mogli przeglądać forum bez możliwości pisania.
A co do obrazkowego testu rejestracyjnego to polecam zamienić to na pytanie np. jakieś zadanie matematyczne itp.
Dzięki za info, dałem pytanie ale nie chce się wyświetlać podczas rejestracji, nawet jak ustawie Q&A to dalej każe wpisać kod z obrazka
Czyli w zabezpieczeniu antybotowym przy opcji 'Dostępne wtyczki' z rozwijanej listy wybrałeś 'Pytania' i zatwierdziłeś oraz czy dodałeś swoje pytanie zabezpieczające?
dodałem swoje pytanie ale się nie wyświetlało przy rejestracji, miałeś racje bo można było pisać posty jako gość, bez logowania, już to zmieniłem 
Coś musisz źle ustawić, musi być te pytanie.
jak chcesz to daj mi na chwilę dostęp do ACP to zajrzę czy dobrze ustawiłeś itp.
Wszelkie info ślij na PW
jak chcesz to daj mi na chwilę dostęp do ACP to zajrzę czy dobrze ustawiłeś itp.
Wszelkie info ślij na PW
Problem niestety jest dalej, zrobiłem aktualizacje do najnowszej wersji, botów jest mniej ale działają zabezpieczenia antyspamowe:
Q&A po ustawieniu nie wyświetla ani pytania ani pola do wpisu odpowiedzi.
reQuatcha - nie wyświetla kodu do przepisywania.
Trochę pomogło potwierdzenie rejestracji na maila, niestety boty dalej atakują.
Ma ktoś pomysł co z tym zrobić ?
Pozdrawiam
Ariel
Q&A po ustawieniu nie wyświetla ani pytania ani pola do wpisu odpowiedzi.
reQuatcha - nie wyświetla kodu do przepisywania.
Trochę pomogło potwierdzenie rejestracji na maila, niestety boty dalej atakują.
Ma ktoś pomysł co z tym zrobić ?
Pozdrawiam
Ariel
up, może ktoś pomóc

- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Wsparcie phpBB PL !!
ariel pisze:...
reQuatcha - nie wyświetla kodu do przepisywania...
Pozdrawiam
Ariel
sam plugin jest już dawno zainstalowany
jak to włączyć ?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
PA -> Zabezpieczenie antyspamowe
Zainstalowane wtyczki: SimpleMath Captcha