[Contact Board Admin]Podana wartość jest zbyt długa.

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Aviator
Administrator

[Contact Board Admin]Podana wartość jest zbyt długa.

Post autor: Aviator » 08 grudnia 2011, 18:53

http://www.phpbb.com/customise/db/mod/c ... ard_admin/
phpbb 3.0.9
Forum

Szukałem jakieś modyfikacji która umożliwia wysyłanie maili dla gości itp. moje poszukiwania trafiły na powyższą modyfikacje.
Instalacja przebiegła bez żadnych problemów, lecz problem jest podczas wysyłania.
Gdy chce się wysłać wiadomość to wyskakuje komunikat:

Kod: Zaznacz cały

Podana wartość jest zbyt długa.
Zdaje sobie sprawę że modyfikacja już jest nie wspierana i że jest tam napisane że mod przeznaczony tylko dla phpbb 3.0.5 , ale może jednak jest jakiś nieskomplikowany sposób aby ją uruchomić.
Jeżeli ktoś będzie chciał przetestować to zostawiam linka do tego formularza.
Formularz Kontaktowy

EDIT: Trochę potestowałem tego moda, i wynik jest taki że wysyła wiadomości ale tylko z poziomu gościa, jako zarejestrowany user jest powyższa informacja.
Dodatkowo zabezpieczenie antybotowe z którego ten mod korzysta jest tak zrobione że korzysta tylko z tego zabezpieczenia co jest domyślnie w skrypcie i tylko z obrazków, a ja to mam wyłączone bo mam zabezpieczające pytanie i przez to obrazek się nie wyświetla, a mogło by się te pytanie wyświetlić skoro mam tak ustawione.
Jak komuś będzie się chciało mi pomóc z tym to będzie fajnie, a jak nie to szukam czegoś innego...

Awatar użytkownika
Pico

Re: [Contact Board Admin]Podana wartość jest zbyt długa.

Post autor: Pico » 08 grudnia 2011, 21:05

http://www.phpbb.com/customise/db/mod/c ... istration/
Wersja dla phpbb 3.0.6 i następne.

Aviator
Administrator

Re: [Contact Board Admin]Podana wartość jest zbyt długa.

Post autor: Aviator » 08 grudnia 2011, 22:35

Dzięki Pico teraz hula tak jak powinno, żadnych jakiś dziwnych informacji i zabezpieczenie antybotowe jest takie jakie jest ogólnie ustawione na forum.

Fajna adnotacja jest jak gość wysyła wiadomość:
Ta wiadomość została wysłana przez użytkownika, którego konto zostało skasowane.
:D

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”