[[0.9.5] Topics Anywhere] Problem z wyświetlaniem tematów.
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
[[0.9.5] Topics Anywhere] Problem z wyświetlaniem tematów.
Witam!
Mam takowy problem... wrzuciłem na swoją stronę ten skrypt z tego linku viewtopic.php?f=81&t=10976&hilit=topics... Tzn Topics_anywhere który wyświetla tematy z forum na stronię głownej www...
Mam jednak takowe pytanie czy da radę zrobić tak aby tematy wyświetlały się tylko z danego działu a nie z całego forum? Bo mój problem polega na tym iż mam jeden dział ukryty tylko dla wybranych a mimo wszystko na stronie głównej wszyscy użytkownicy (nawet niezarejestrowani) widzą te tematy z tego ukrytego działu... (wprawdzie nie mogą w to wejść ale widzą nazwę tematów)
I gdzie albo co trzeba zmienić w skrypcie aby klikając na dany link wyskakiwało osobne okno a nie, że forum otwiera się na tej samej stronie? gdzieś trzeba wrzucić target="_blank" ?
Dziękuję za odpowiedź
Mam takowy problem... wrzuciłem na swoją stronę ten skrypt z tego linku viewtopic.php?f=81&t=10976&hilit=topics... Tzn Topics_anywhere który wyświetla tematy z forum na stronię głownej www...
Mam jednak takowe pytanie czy da radę zrobić tak aby tematy wyświetlały się tylko z danego działu a nie z całego forum? Bo mój problem polega na tym iż mam jeden dział ukryty tylko dla wybranych a mimo wszystko na stronie głównej wszyscy użytkownicy (nawet niezarejestrowani) widzą te tematy z tego ukrytego działu... (wprawdzie nie mogą w to wejść ale widzą nazwę tematów)
I gdzie albo co trzeba zmienić w skrypcie aby klikając na dany link wyskakiwało osobne okno a nie, że forum otwiera się na tej samej stronie? gdzieś trzeba wrzucić target="_blank" ?
Dziękuję za odpowiedź
Re: [[0.9.5] Topics Anywhere] Problem z wyświetlaniem temató
Do kodu w menu gdzie ustanowiłeś odnośnik do ForumMichaelEm pisze:Witam!
Znajdź:MichaelEm pisze:Mam jednak takowe pytanie czy da radę zrobić tak aby tematy wyświetlały się tylko z danego działu a nie z całego forum?
Kod: Zaznacz cały
$sql = "SELECT topic_id, forum_id, topic_title, topic_last_poster_id, topic_last_poster_name, topic_last_poster_colour, topic_last_post_time
FROM {$table_prefix}topics
WHERE topic_approved = 1
ORDER BY topic_last_post_time DESC
LIMIT $limit"; Kod: Zaznacz cały
$sql = "SELECT topic_id, forum_id, topic_title, topic_last_poster_id, topic_last_poster_name, topic_last_poster_colour, topic_last_post_time
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = TUTAJ_ID
LIMIT $limit"; Znajdź:MichaelEm pisze:I gdzie albo co trzeba zmienić w skrypcie aby klikając na dany link wyskakiwało osobne okno a nie, że forum otwiera się na tej samej stronie? gdzieś trzeba wrzucić target="_blank" ?
echo '<a href="', $path, 'viewtopic.php?f=' Kod: Zaznacz cały
echo '<a target="_blank" href="', $path, 'viewtopic.php?f=' Re: [[0.9.5] Topics Anywhere] Problem z wyświetlaniem temató
O ile z otwarciem w osobnym oknie faktycznie zadziałało... WIELKIE DZIĘKI ! To jednak z tym ID Forum coś nie tak albo coś źle robie... Chciałem aby wyświetlało najnowsze tematy tylko z działu "FORUM czysto sportowo - piłkarskie"... wg mnie id tego działu to "1"... Wpisałem więc :
Niestety zamieniając ten kod tak jak napisałeś nie wyświetla żadnych tematów i skrypt w ogóle nie działa...$sql = "SELECT topic_id, forum_id, topic_title, topic_last_poster_id, topic_last_poster_name, topic_last_poster_colour, topic_last_post_time
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = 1
LIMIT $limit";
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2011, 20:56 przez MichaelEm, łącznie zmieniany 1 raz.
To co Ty ustawiłeś to nie jest ID działu tylko kategorii.
Działy są w danej kategorii...
To da rade w takim razie żeby wyświetlało tylko tematy z danej kategorii a najlepiej np z dwóch kategorii?Psikus pisze:To co Ty ustawiłeś to nie jest ID działu tylko kategorii.
Nie znam tej modyfikacji 
Nie wpisuj ID kategorii tylko ID tych działów które są w danej kategorii
Kombinowałem właśnie tak po przez np wpisanie :Psikus pisze:Nie znam tej modyfikacji
AND forum_id = 1 & 2
AND forum_id = 1 AND 2
AND forum_id = 1, 2
AND forum_id = '1', '2'
i żadne z tych kodów nie działa... tylko wpisanie pojedynczej liczby czyli tylko z jednego działu wyświetla tematy....AND forum_id = 1
AND forum_id = 2
Mam głupie przeczucie, że pewnie jakoś da radę aby zrobić żeby wyświetlało z kilka działów na raz ale nie znam się na tym na tyle a brak mi fantazji co tam wpisać...
Może po prostu wpisuj taki kod:
itd...
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = 2
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = 3
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = 4
LIMIT $limit"; Re: [[0.9.5] Topics Anywhere] Problem z wyświetlaniem temató
Byliście blisko
Zamień moje poprzednie:
na:
Gdyby wersja z IN nie działała, sprawdź:
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = TUTAJ_ID
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id IN (2, 3, 4)
WHERE topic_approved = 1
AND forum_id = 2
OR forum_id = 3
OR forum_id = 4
LIMIT $limit"; Re: [[0.9.5] Topics Anywhere] Problem z wyświetlaniem temató
Nooo i Szacun
Zadziałał ten 1 kod... Kombinowałem kombinowałem i wiedziałem, że pewnie brakuje mi tylko troszeczkę... ale prawda taka, że sam bym jednak tego nie wykombinował.... WIELKIE DZIĘKI !