Witam,
Stworzyłem grupę "Moderator" i chciałem użytkownikowi nadać wszystkie stosowne uprawnienia z tym związane. Po za tym chcę aby pod forum na którym jest moderatorem była informacja coś typu Moderator: nazwa użytkownika xxx
Chciałem aby w odpowiedzi na moje pytanie było coś w stylu wejdź w x, ustaw y, potem zrób z.
Mam z tym zawsze problem i na przyszłość chciałem mieć szybką ściągę.
Wszystko o uprawnieniach dla moderatora
Re: Wszystko o uprawnieniach dla moderatora
Wejdź w uprawnienia globalne i lokalne , wybierz grupę i nadawaj uprawnienia jakie chcesz .chciałem użytkownikowi nadać wszystkie stosowne uprawnienia z tym związane.
ACP->Ogólne ->Obciążenie serwera->Włącz wyświetlanie moderatorów:Po za tym chcę aby pod forum na którym jest moderatorem była informacja coś typu Moderator: nazwa użytkownika xxx
Chyba nie do końca udało ci się wyjaśnić. W takim razie inaczej. Jak przydzielić moderatora do konkretnego działu? Chyba nie wystarczy przyznać uprawnienia do moderowania jakiegoś działu. Gdzieś trzeba wskazać, że "Ty będziesz moderatorem działu tego i tego".Psikus pisze:Wejdź w uprawnienia globalne i lokalne , wybierz grupę i nadawaj uprawnienia jakie chcesz .
----EDIT----
Ok, już doszedłem, dzięki bo w sumie nie podałeś mi tego tak jak chciałem no ale nakierowałeś mnie
A teraz inne pytanie dotyczące tego samego.
Zrobiłem grupę "pomocnik" i teraz chciałem żeby pisało zamiast "moderator: nazwa" to "Pomocnik: nazwa" pod odpowiednimi działami.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2011, 01:34 przez matius71, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak napisałem wyżej, w uprawnieniach lokalnych grupyGdzieś trzeba wskazać, że "Ty będziesz moderatorem działu tego i tego".
W pliku /language/pl/common.php znajdź:Zrobiłem grupę "pomocnik" i teraz chciałem żeby pisało zamiast "moderator: nazwa" to "Pomocnik: nazwa" pod odpowiednimi działami.
Kod: Zaznacz cały
'MODERATOR' => 'Moderator',Kod: Zaznacz cały
'MODERATOR' => 'Pomocnik',Tylko musisz mieć na uwadze to że powyższa zmiana zadziała tak, ze w dziale w którym będzie w prawym okienku dodana cała grupa moderacyjna, to koło działów będziesz miał wyświetlane Pomocnik:'Twoja nazwa grupy moderującej owy dział', czyli w tym przypadku Pomocnik:Pomocnik
Ok, dzięki już sobie wszystko po swojemu ustawiłem