Dodanie polonizacji do PHP
Dodanie polonizacji do PHP
Adres forum:http://sprawdziany.0host.pl/test/
Wersja phpBB3:3.0.7
Forum było instalowane od zera:
Serwer na którym zainstalowane jest forum: 0host
Zainstalowane MODy:
Kiedy pojawił się problem:
Mam taki może dla was głupi problem , ale nie wiem jak mam wrzucić polonizację na to forum co podałem . W panelu administracyjnym brałem Language Pack i potem metodę wysyłania ustawiłem na FTP ,biorę Submit and Upload File wpisuję dane te co otrzymałem przy zakładania strony i jak już wpiszę i wezmę subit to wyskakuje informacja że katalog nie może być zmieniony . Jak się nie wrzuca tego w taki sposób a inny to możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić ?
Wersja phpBB3:3.0.7
Forum było instalowane od zera:
Serwer na którym zainstalowane jest forum: 0host
Zainstalowane MODy:
Kiedy pojawił się problem:
Mam taki może dla was głupi problem , ale nie wiem jak mam wrzucić polonizację na to forum co podałem . W panelu administracyjnym brałem Language Pack i potem metodę wysyłania ustawiłem na FTP ,biorę Submit and Upload File wpisuję dane te co otrzymałem przy zakładania strony i jak już wpiszę i wezmę subit to wyskakuje informacja że katalog nie może być zmieniony . Jak się nie wrzuca tego w taki sposób a inny to możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić ?
Re: Dodanie polonizacji do PHP
Przez FTP do folderu language wrzucasz folder z polskim tłumaczeniem o nazwie pl i później w acp aktywujesz i ustawiasz jako domyślny.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Takie banalne pytania zadałem przecież to proste było .. Tylko mój problem polegał na tym że w programie którym wysyłam na serwer dane nie chciał się pojawić żaden folder i nie wiedziałem przez to gdzie mam wrzucić.
Dobra ale nasuwa mi się kolejny problem ... Wszytko zaktualizowałem do V 3.0.8 wrzuciłem paczkę językową z aszej stronki i jak wchodzę w ACP i Language pack to wyskakuje :
The following language files are missing from the Polski [PL] language folder
language/pl/mods/acp_phpbb_seo.php
language/pl/mods/info_acp_phpbb_seo.php
Czy ten błąd jest nieistotny ? Jeśli tak to gdzie się ustawia żeby domyślny język był polski bo nigdzie tego znaleźć nie mogę ?
The following language files are missing from the Polski [PL] language folder
language/pl/mods/acp_phpbb_seo.php
language/pl/mods/info_acp_phpbb_seo.php
Czy ten błąd jest nieistotny ? Jeśli tak to gdzie się ustawia żeby domyślny język był polski bo nigdzie tego znaleźć nie mogę ?
Nasza paczka, to polskie tłumaczenie, ale phpBB, a nie modyfikacji. A brakuje Ci polskich plików dotyczących modyfikacji phpBB SEO, na pewno znajdziesz paczkę w sieci z polskim tłumaczeniem tej modyfikacji.
Proszę nie pisać postu, pod postem, przed upłynięciem 24h!
Proszę nie pisać postu, pod postem, przed upłynięciem 24h!
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
No dobra , ale jak zmienić żeby głównym jerzykiem był polski a nie angielski?
Jerzykiem to nie wiem
Ale językiem to ustawisz w Panelu administracyjny i później zmień jeszcze w ustawieniach profilu.
No językiem ,językiem ... Wiem że gdzieś w Panelu tylko gdzie dokładniej bo przeszukuje te opcje ale jakoś tego nie widzę ... Już myślę żeby podmienić pliki polskie pod angielskie i żeby pisało niby że to angielski a byłoby to po Polsku tylko nie wiem czy tak będzie chodzić dobrze ;p .
PA -> SYSTEM -> Paczki językowe
zainstaluj pl i usuń en, pl ustaw jako domyślny. W Ustawienia forum ustaw PL jako domyślny
Ale jak ja to mam w ogóle zainstalować he.. ? Bo w language pack już są do wyboru te 2 języki ..
zainstaluj pl i usuń en, pl ustaw jako domyślny. W Ustawienia forum ustaw PL jako domyślny
Ale jak ja to mam w ogóle zainstalować he.. ? Bo w language pack już są do wyboru te 2 języki ..
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem co napisałem.
Wsparcie phpBB PL !!