„Rozszerzenie doc jest zabronione.”
„Rozszerzenie mht jest zabronione.”
„Rozszerzenie rtf jest zabronione.”
„Rozszerzenie dwg jest zabronione.”
Brak mi pomysłów na inne rozszerzenia...
PS
Tutaj także (bo próbowałem)?
Nie mogę dodawać załączników?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Nie mogę dodawać załączników?
Napisz jaśniej, chcesz zabronić dodawania załączników czy zezwolić?
Wsparcie phpBB PL !!
-
Redaktor1966
"Nie mogę dodawać załączników?" - A chcę dodawać, w jak największej odmianie formatów, pliki.
PS
Pytanie nie brzmiało: Jak zablokować dodawanie plików.
PS
Pytanie nie brzmiało: Jak zablokować dodawanie plików.
PA -> Pisanie -> Zarządzanie rozszerzeniami -> dodaj co uważasz za stosowne.
-
Redaktor1966
EXT_GROUP_WINDOWS_MEDIA
» Zezwolony Pliki Windows Media EXT_GROUP_ARCHIVES
» Niedozwolone w prywatnych wiadomościach Brak EXT_GROUP_IMAGES
» Niedozwolone w prywatnych wiadomościach Obrazy EXT_GROUP_DOCUMENTS
» Zabroniony Brak EXT_GROUP_DOWNLOADABLE_FILES
» Zabroniony Brak EXT_GROUP_FLASH_FILES
» Zabroniony Pliki Flash EXT_GROUP_PLAIN_TEXT
» Zabroniony Brak EXT_GROUP_QUICKTIME_MEDIA
» Zabroniony Pliki Quicktime EXT_GROUP_REAL_MEDIA
» Zabroniony
Utwórz nową grupę: Co powinienem wpisać, by można było załączać pliki: doc ?
» Zezwolony Pliki Windows Media EXT_GROUP_ARCHIVES
» Niedozwolone w prywatnych wiadomościach Brak EXT_GROUP_IMAGES
» Niedozwolone w prywatnych wiadomościach Obrazy EXT_GROUP_DOCUMENTS
» Zabroniony Brak EXT_GROUP_DOWNLOADABLE_FILES
» Zabroniony Brak EXT_GROUP_FLASH_FILES
» Zabroniony Pliki Flash EXT_GROUP_PLAIN_TEXT
» Zabroniony Brak EXT_GROUP_QUICKTIME_MEDIA
» Zabroniony Pliki Quicktime EXT_GROUP_REAL_MEDIA
» Zabroniony
Utwórz nową grupę: Co powinienem wpisać, by można było załączać pliki: doc ?
Posiadasz jakieś niekompletne spolszczenie, wrzuć najnowszą paczkę spolszczenia.
Musisz wpisać doc i wybrać grupę dokumenty
Musisz wpisać doc i wybrać grupę dokumenty
-
Redaktor1966
19.02.2011 r. Warszawa (Polska)
DO TWÓRCÓW SZABLONU FORUM phpBB Group, wersja forum: 3.0.8
UWAGI, PROPOZYCJE (przygotowanie tego szkicu zajęło mi ok. 2 godzin, a dzięki tego wprowadzeniu można oszczędzić, łącznie, miliardy godzin milionom użytkowników, w ciągu lat użytkowania):
Nie potrzeba żadnych dodatkowych wyjaśnień/tekstów/wszystko i od razu jest zrozumiałe, jeśli wszystko się odpowiednio przygotuje:
USTAWIENIA PODSTAWOWE:
Co ma być na stronie głównej (proszę zaznaczyć):
- działy | |
- subfora | |
Kto będzie korzystał z forum (proszę zaznaczyć):
- Administrator główny | |
- Administratorzy | | uprawnienia
- Moderatorzy globalni | | uprawnienia
- Zaakceptowani użytkownicy | | uprawnienia
- Samodzielnie zarejestrowani i załogowani użytkownicy | | uprawnienia
- Goście | | uprawnienia
Dostęp do dokonywania wpisów na forum uzyskuje się:
- bez rejestracji i logowania się | |
- po zalogowaniu się | |
- po zarejestrowaniu i samodzielnym zalogowaniu się | |
- po zarejestrowaniu się i akceptacji przez:
- Administratora głównego| |
- Administratorów | |
Których (proszę podać ich nazwy, tylko wtedy, gdy już są)?:
- Moderatorów globalnych | |
Których (proszę ich wskazać tylko wtedy, gdy już są)?:
- Moderatorów przypisanych działom, subforom | |
Jakie forum P. wybiera:
- całkowicie jawne (wszystko jest widoczne dla wszystkich, w tym, nie zarejestrowanych, gości) | |
- tylko z jawnymi nazwami działów (widocznymi dla wszystkich, w tym, nie zarejestrowanych, gości) | |
- tylko z jawną nazwą (widoczną dla wszystkich, w tym, nie zarejestrowanych, gości) | |
- niejawne (nie zarejestrowani, goście, nic nie widzą/wszystko widoczne jest tylko dla zarejestrowanych i zaakceptowanych użytkowników) | |
- kombinowane | |
ITP.
potwierdzam ustawienia
[Po wypełnieniu ustawień podstawowych ukazuje się odpowiednia wersja dalszych ustawień (obejdzie się więc bez zbędnych galimatiasów – co, kto, kiedy, dlaczego, jak, z kim, w jakich sytuacjach, itp.). A na początku:]
Proszę wpisać nazwę działu (będzie widoczna na stronie głównej):
zamieść [potwierdzenie/akceptacja]
ITP.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
[I nic więcej na tym etapie/tutaj – podaję nazwy działów, akceptuję = nazwy działów się ukazują na stronie głównej!]
Prawda że proste, oczywiste, zrozumiałe/że można wszystko przygotować tak, że nie potrzebne będą dodatkowe (często nie zrozumiałe) objaśnienia/instrukcje (których objaśnienia są jeszcze bardziej niezrozumiałe, a objaśnienia objaśnień jeszcze bardziej...)!
Są setki zawodów, i mimo korzystania z wielu rzeczy nie ma potrzeby stawać się w danych dziedzinach specjalistami, bo ludzie potrafią skupić się, i dzięki temu rozwijać się w danej dziedzinie, być dobrzy w jednym, góra w dwóch tematach. Jeśli będziemy sobie nawzajem utrudniać życie, to będziemy tylko, wszechstronnie, tracić!
PS1
W starszej wersji było to genialnie proste/od razu zrozumiałe:
Administracja Forum
W tym miejscu możesz dodawać, usuwać, modyfikować, zmieniać kolejność i ponownie synchronizować kategorie i fora.
Administracja ForumPowered by phpBB 2.0.22 © 2001 phpBB Group
W nowej jest m.in. takie coś przy próbie zrobienia nazw działów czy wymuszonych subfor (czego absolutnie nigdy nie używałem i nie chcę używać!) – czyli elementarnej czynności (ni w 5 ni w 10 – co, kto, po co, jak??? Przecież dopiero zakładam forum, jestem więc tylko ja. Poza tym będę tylko ja w randze administratora i zwykli użytkownicy, i NIKT WIĘCEJ. Nie potrzebuję więc nikogo wybierać, bo nawet nikogo nie ma, niczego przydzielać: sędziom, masażystom, ochroniarzom, kelnerom, policjantom, pielęgniarkom, porządkowym, dzielić ich na grupy, itp., w tym jeszcze każdemu przydzielać odpowiednią kombinację kombinacji, żadnych haseł do działów, kto, co, czym, jak, dlaczego, kiedy, pod jakim warunkiem, z kim, w jakich okolicznościach, przy śniadaniu, obiedzie czy kolacji, przy jakiej pogodzie, o jakiej porze roku... Itp., itd...):
Zezwolenia forum
Tutaj możesz ustalić, którzy użytkownicy i grupy mogą mieć dostęp do danych for. Aby przydzielić moderatorów lub zdefiniować administratorów proszę użyć odpowiedniej podstrony.
Fora: ADRESY
Użytkownicy
Zarządzaj użytkownikami
Wybierz wszystkich użytkowników
Dodaj użytkowników
Nazwy użytkowników umieszczaj w osobnych liniach
[ Znajdź użytkownika ]
Wybierz konto gościa
Grupy
Zarządzaj grupami
Wybierz wszystkie grupy
Dodaj grupy
Dół formularza
-----------------------------------------------
Poprosiłem więc swojego informatyka, by mi zrobił działy forum na stronie głównej (okazuje się, że na stronie głównej można zrobić tylko fora, czego też nie potrafiłem zrobić)), bo m.in. na tym staję (mijały dni, a moje forum dalej było niegotowe)...
W najnowszej wersji forum jest zupełnie inaczej (nawalone opcjami, żargonem: Celem ułatwienia korzystania z forum w podglądzie administracyjnym przygotowaliśmy ułatwienia...:
Czy chcesz modyfikować bezwzględnie, całościowo, liczbowo zmieniając oddziaływania względne w całości złożoności, czy też zmieniać względność bezwzględną, selektywnie literową, nie zmieniając statusu oddziaływania bezwzględnego tematu prostego? Możesz też połączyć obydwa rozwiązania, a więc bezwzględność… Jest też opcja względności... – To oczywiście satyra ;))
Nie mogę także dodawać załączników:
Nie ma listy rozszerzeń plików do zatwierdzenia – trzeba znać odpowiednie nazwy, trzeba wiedzieć co, gdzie i jak wpisać/posiadać wiedzę informatyka, dla tak banalnej sprawy...
A wystarczyłoby zamieścić >USTAWIAĆ WSZYSTKO, CO ZWIĄZANE Z TEMATEM W JEDNYM MSU, a nie w kilku. Stosować też oczywiste nazewnictwo, a nie niekojarzące się nazewnictwo<:
Ustawienia dodawania załączników
- lista dozwolonych rozszerzeń plików dołączanych w załączniku
x | |
y | |
z | |
…
- wielkość dodawanych załączników
ITP., ITD…
PS2
Chcesz np. rysować, no to ucz się od nowa czytać, nowych zwrotów. Chcesz administrować forum, no to zapomnij o dotychczas stosowanej logice, poleganiu na intuicji; chcesz w pełni korzystać z komputera, no to ucz się informacyjnej „chińszczyzny”... A NAPRAWDĘ tak nie musi, i nie powinno być! Np. w rysowaniu, by ustalić kąt, wielkość, ilość źródeł światła oświetlających obiekt, wystarczy wyświetlić wokół obiektu okrąg, a na nim wpisaną ilość źródeł światła – i promień okręgu głównego, promienie i mse umieszczonych na nim źródeł światła dowolnie, ręcznie, bądź wpisując ich rozmiar – ustalać. A nie opanowywać galimatiasowe pojęcia. Itp., itd.
Więcej: 6. INTERNET, PROGRAMY, KOMPUTER
http://www.wolnyswiat.pl/6h5.html
DO TWÓRCÓW SZABLONU FORUM phpBB Group, wersja forum: 3.0.8
UWAGI, PROPOZYCJE (przygotowanie tego szkicu zajęło mi ok. 2 godzin, a dzięki tego wprowadzeniu można oszczędzić, łącznie, miliardy godzin milionom użytkowników, w ciągu lat użytkowania):
Nie potrzeba żadnych dodatkowych wyjaśnień/tekstów/wszystko i od razu jest zrozumiałe, jeśli wszystko się odpowiednio przygotuje:
USTAWIENIA PODSTAWOWE:
Co ma być na stronie głównej (proszę zaznaczyć):
- działy | |
- subfora | |
Kto będzie korzystał z forum (proszę zaznaczyć):
- Administrator główny | |
- Administratorzy | | uprawnienia
- Moderatorzy globalni | | uprawnienia
- Zaakceptowani użytkownicy | | uprawnienia
- Samodzielnie zarejestrowani i załogowani użytkownicy | | uprawnienia
- Goście | | uprawnienia
Dostęp do dokonywania wpisów na forum uzyskuje się:
- bez rejestracji i logowania się | |
- po zalogowaniu się | |
- po zarejestrowaniu i samodzielnym zalogowaniu się | |
- po zarejestrowaniu się i akceptacji przez:
- Administratora głównego| |
- Administratorów | |
Których (proszę podać ich nazwy, tylko wtedy, gdy już są)?:
- Moderatorów globalnych | |
- Moderatorów przypisanych działom, subforom | |
Jakie forum P. wybiera:
- całkowicie jawne (wszystko jest widoczne dla wszystkich, w tym, nie zarejestrowanych, gości) | |
- tylko z jawnymi nazwami działów (widocznymi dla wszystkich, w tym, nie zarejestrowanych, gości) | |
- tylko z jawną nazwą (widoczną dla wszystkich, w tym, nie zarejestrowanych, gości) | |
- niejawne (nie zarejestrowani, goście, nic nie widzą/wszystko widoczne jest tylko dla zarejestrowanych i zaakceptowanych użytkowników) | |
- kombinowane | |
ITP.
potwierdzam ustawienia
[Po wypełnieniu ustawień podstawowych ukazuje się odpowiednia wersja dalszych ustawień (obejdzie się więc bez zbędnych galimatiasów – co, kto, kiedy, dlaczego, jak, z kim, w jakich sytuacjach, itp.). A na początku:]
Proszę wpisać nazwę działu (będzie widoczna na stronie głównej):
ITP.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
[I nic więcej na tym etapie/tutaj – podaję nazwy działów, akceptuję = nazwy działów się ukazują na stronie głównej!]
Prawda że proste, oczywiste, zrozumiałe/że można wszystko przygotować tak, że nie potrzebne będą dodatkowe (często nie zrozumiałe) objaśnienia/instrukcje (których objaśnienia są jeszcze bardziej niezrozumiałe, a objaśnienia objaśnień jeszcze bardziej...)!
Są setki zawodów, i mimo korzystania z wielu rzeczy nie ma potrzeby stawać się w danych dziedzinach specjalistami, bo ludzie potrafią skupić się, i dzięki temu rozwijać się w danej dziedzinie, być dobrzy w jednym, góra w dwóch tematach. Jeśli będziemy sobie nawzajem utrudniać życie, to będziemy tylko, wszechstronnie, tracić!
PS1
W starszej wersji było to genialnie proste/od razu zrozumiałe:
Administracja Forum
W tym miejscu możesz dodawać, usuwać, modyfikować, zmieniać kolejność i ponownie synchronizować kategorie i fora.
Administracja ForumPowered by phpBB 2.0.22 © 2001 phpBB Group
W nowej jest m.in. takie coś przy próbie zrobienia nazw działów czy wymuszonych subfor (czego absolutnie nigdy nie używałem i nie chcę używać!) – czyli elementarnej czynności (ni w 5 ni w 10 – co, kto, po co, jak??? Przecież dopiero zakładam forum, jestem więc tylko ja. Poza tym będę tylko ja w randze administratora i zwykli użytkownicy, i NIKT WIĘCEJ. Nie potrzebuję więc nikogo wybierać, bo nawet nikogo nie ma, niczego przydzielać: sędziom, masażystom, ochroniarzom, kelnerom, policjantom, pielęgniarkom, porządkowym, dzielić ich na grupy, itp., w tym jeszcze każdemu przydzielać odpowiednią kombinację kombinacji, żadnych haseł do działów, kto, co, czym, jak, dlaczego, kiedy, pod jakim warunkiem, z kim, w jakich okolicznościach, przy śniadaniu, obiedzie czy kolacji, przy jakiej pogodzie, o jakiej porze roku... Itp., itd...):
Zezwolenia forum
Tutaj możesz ustalić, którzy użytkownicy i grupy mogą mieć dostęp do danych for. Aby przydzielić moderatorów lub zdefiniować administratorów proszę użyć odpowiedniej podstrony.
Fora: ADRESY
Użytkownicy
Zarządzaj użytkownikami
Wybierz wszystkich użytkowników
Dodaj użytkowników
Nazwy użytkowników umieszczaj w osobnych liniach
[ Znajdź użytkownika ]
Wybierz konto gościa
Grupy
Zarządzaj grupami
Wybierz wszystkie grupy
Dodaj grupy
Dół formularza
-----------------------------------------------
Poprosiłem więc swojego informatyka, by mi zrobił działy forum na stronie głównej (okazuje się, że na stronie głównej można zrobić tylko fora, czego też nie potrafiłem zrobić)), bo m.in. na tym staję (mijały dni, a moje forum dalej było niegotowe)...
W najnowszej wersji forum jest zupełnie inaczej (nawalone opcjami, żargonem: Celem ułatwienia korzystania z forum w podglądzie administracyjnym przygotowaliśmy ułatwienia...:
Czy chcesz modyfikować bezwzględnie, całościowo, liczbowo zmieniając oddziaływania względne w całości złożoności, czy też zmieniać względność bezwzględną, selektywnie literową, nie zmieniając statusu oddziaływania bezwzględnego tematu prostego? Możesz też połączyć obydwa rozwiązania, a więc bezwzględność… Jest też opcja względności... – To oczywiście satyra ;))
Nie mogę także dodawać załączników:
Nie ma listy rozszerzeń plików do zatwierdzenia – trzeba znać odpowiednie nazwy, trzeba wiedzieć co, gdzie i jak wpisać/posiadać wiedzę informatyka, dla tak banalnej sprawy...
A wystarczyłoby zamieścić >USTAWIAĆ WSZYSTKO, CO ZWIĄZANE Z TEMATEM W JEDNYM MSU, a nie w kilku. Stosować też oczywiste nazewnictwo, a nie niekojarzące się nazewnictwo<:
Ustawienia dodawania załączników
- lista dozwolonych rozszerzeń plików dołączanych w załączniku
x | |
y | |
z | |
…
- wielkość dodawanych załączników
ITP., ITD…
PS2
Chcesz np. rysować, no to ucz się od nowa czytać, nowych zwrotów. Chcesz administrować forum, no to zapomnij o dotychczas stosowanej logice, poleganiu na intuicji; chcesz w pełni korzystać z komputera, no to ucz się informacyjnej „chińszczyzny”... A NAPRAWDĘ tak nie musi, i nie powinno być! Np. w rysowaniu, by ustalić kąt, wielkość, ilość źródeł światła oświetlających obiekt, wystarczy wyświetlić wokół obiektu okrąg, a na nim wpisaną ilość źródeł światła – i promień okręgu głównego, promienie i mse umieszczonych na nim źródeł światła dowolnie, ręcznie, bądź wpisując ich rozmiar – ustalać. A nie opanowywać galimatiasowe pojęcia. Itp., itd.
Więcej: 6. INTERNET, PROGRAMY, KOMPUTER
http://www.wolnyswiat.pl/6h5.html
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 11:06 przez Redaktor1966, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Redaktor1966
Proszę sobie wyobrazić taką sytuację: wchodzi się do hipermarketu, a tam nie widać żadnego towaru, tylko są klawiatury i monitory, a na nich lista następujących opcji:
- przemienność towarów
- odmienność zakupów
- zmiana listy przemienności
- odmiany przemienności
- towary zdobyczne w algorytmie
Itp...
A po wejściu w którąś opcję:
- wpisz żądanie konsumenckie (np. odmiana przemienności towaru zdobycznego, itp.)
- zadanie konsumenckie w złożoności czasowej (np. czy chcesz dochodzić tematu transakcji zdobycznej, itp.)
- ilorazy grup zmiennych
Itp...
...
- podaj kod kreskowy artykułu mającego być przemienianym
- wymiana sytuacyjna transakcji prosta
- wymiana sytuacyjna transakcji złożona
Itp…
...
- utwórz grupy konsumenckie i przydziel im rangi
...
Co, czegoś nie zrozumieliście??? Przecież to b. proste; każdy przecież wie, co chce kupić (a po prostu wystawienie towaru, celem umożliwienia dokonania wyboru (bez poznawania nazwy handlowej, nu, kodu produktów), byłoby takie ordynarnie proste)...
- przemienność towarów
- odmienność zakupów
- zmiana listy przemienności
- odmiany przemienności
- towary zdobyczne w algorytmie
Itp...
A po wejściu w którąś opcję:
- wpisz żądanie konsumenckie (np. odmiana przemienności towaru zdobycznego, itp.)
- zadanie konsumenckie w złożoności czasowej (np. czy chcesz dochodzić tematu transakcji zdobycznej, itp.)
- ilorazy grup zmiennych
Itp...
...
- podaj kod kreskowy artykułu mającego być przemienianym
- wymiana sytuacyjna transakcji prosta
- wymiana sytuacyjna transakcji złożona
Itp…
...
- utwórz grupy konsumenckie i przydziel im rangi
...
Co, czegoś nie zrozumieliście??? Przecież to b. proste; każdy przecież wie, co chce kupić (a po prostu wystawienie towaru, celem umożliwienia dokonania wyboru (bez poznawania nazwy handlowej, nu, kodu produktów), byłoby takie ordynarnie proste)...