Mam pewien problem z generowaniem nowego hasła w przypadku niektórych przeniesionych użytkowników.
Do bazy posiadanego przeze mnie forum wdrażana była druga baza. Mówiąc prościej, łączyłem dwa fora w jedno.
Forum które było przenoszone opierało się na vBulletinie. Proces wyglądał mniej więcej tak: konwersja z vBulletin na phpBB3, scalenie skonwertowanej bazy z istniejącą już bazą.
Ogólnie sprawa zakończyła się powodzeniem. Wszystko działa.
Czasem jednak, w przypadku niektórych przeniesionych użytkowników pojawia się problem.
Oczywiste jest, że haseł nie udało się przenieść, także trzeba wygenerować nowe. To akurat nie stanowi problemu.
Przykładowy przeniesiony użytkownik chce się zalogować, wpisuje login i hasło, po czym pojawia mu się komunikat:

Po kliknięciu na "Poproś o nowe hasło" należy wpisać swój login i adres email a następnie kliknąć "wyślij".

Problem pojawia się po kliknięciu "wyślij" w przypadku niektórych przeniesionych użytkowników.
Gdy klikają w "Poproś o nowe hasło", pojawia się taki oto komunikat:

Na początku pomyślałem, że powodem jest to, że skrzynki mailowe tych użytkowników których akurat sprawdzałem są już nieaktywne.
Jednak ta opcja raczej odpada, ponieważ gdy wpadłem na ten pomysł, zacząłem spradzać również użytkowników których skrzynki raczej są aktywne.
Co więc jest problemem i jak go rozwiązać?
Zależy mi na tym, aby każdy miał możliwośc wygenerowania nowego hasła, dlatego też zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
sz3kla.