Kategoria w phpBB3

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Foley

Kategoria w phpBB3

Post autor: Foley » 02 października 2009, 12:13

W phpBB3 zrezygnowano z kategorii, na których bardzo mi zależy. Gdy stworzę więcej niż jedną, to po prostu jej nie widać. Czy jest sposób by jednak kategorie wyświetlały się normalnie, tak jak choćby na tym forum "Serwis" , "phpBB 3.0.x" itd ?

I problem odnośnie strefy czasowej. Zmieniłem w ustawieniach forum strefę czasową, ale dotychczas zarejestrowani użytkownicy mają domyślne ustawienie sprzed tej zmiany. Jak wszystkim użytkownikom wprowadzić tą samą strefę czasową?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Kategoria w phpBB3

Post autor: jaroslw » 02 października 2009, 14:55

Foley pisze:W phpBB3 zrezygnowano z kategorii, na których bardzo mi zależy. Gdy stworzę więcej niż jedną, to po prostu jej nie widać. Czy jest sposób by jednak kategorie wyświetlały się normalnie, tak jak choćby na tym forum "Serwis" , "phpBB 3.0.x" itd ?
Pojawią się jak dodasz do nich fora.
Foley pisze:I problem odnośnie strefy czasowej. Zmieniłem w ustawieniach forum strefę czasową, ale dotychczas zarejestrowani użytkownicy mają domyślne ustawienie sprzed tej zmiany. Jak wszystkim użytkownikom wprowadzić tą samą strefę czasową?
Wykonaj następujące zapytanie SQL:

Kod: Zaznacz cały

UPDATE phpbb_users SET user_timezone = 'strefa_czasowa' WHERE user_id <> 1;
Wartość strefa_czasowa podajesz w formacie x.xx np. 1.00.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

puertainsua

Post autor: puertainsua » 02 października 2009, 16:45

we3b pisze:Pojawią się jak dodasz do nich fora.
Dodałem kilka for dla drugiej kategorii, w panelu administracyjnym wyświetla się ok, ale wchodząc na forum pod daną kategorią nie widać NIC, tak jakby była pusta i nie miała żadnego forum. Sądziłem, że jest to spowodowane właśnie tym, że phpBB3 nie obsługuje kategorii (tak przeczytałem w panelu administracyjnym).

W takim razie co jest grane?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 02 października 2009, 19:45

Nie ustawiłeś uprawnień do działów

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 02 października 2009, 21:12

Myślę, że prezentacja pt. „Dodawanie nowego forum w phpBB3” okaże się pomocna.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”