Primary warnings - help

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
MefistoRly

Primary warnings - help

Post autor: MefistoRly » 21 maja 2009, 16:47

Witam.
Podązałem zgodnie z instrukcjami, ale w pewnym momencie się zatrzymałem..
Tutaj jest tylko opisane jak zrobić to do stylu prosilver, a ja używam subsilver2.

Zatrzymałem się tutaj bo nie mogę znaleźć tych linijek :

Kod: Zaznacz cały

Open: styles/prosilver/template/memberlist_view.html
Find
Tip: This may be a partial find and not the whole line.

Code:Select All
	<dl class="left-box details" style="width: 80%;">
Add before
Tip: Add these lines on a new blank line before the preceding line(s) to find.

<!-- BEGIN warnings --><div title="{L_WARNINGS}" style="float:right;margin-left:2px;width:20px;height:20px;line-height:20px;text-align:center;background:url('{T_THEME_PATH}/images/warning_card.gif') no-repeat 50%;cursor:default;">{warnings.COUNT}</div><!-- END warnings -->
Open: styles/prosilver/template/viewtopic_body.html
Find

<!-- IF postrow.U_PM or postrow.U_EMAIL or postrow.U_WWW or postrow.U_MSN or postrow.U_ICQ or postrow.U_YIM or postrow.U_AIM -->
Add before
Tip: Add these lines on a new blank line before the preceding line(s) to find.

<!-- IF postrow.POSTER_WARNINGS --><dd><strong>{L_WARNINGS}:</strong> {postrow.POSTER_WARNINGS}</dd><!-- ENDIF -->
Find

</ul>
			</dd>
		<!-- ENDIF -->
Add after
Tip: Add these lines on a new blank line after the preceding line(s) to find.

<!-- IF .postrow.warnings --><dd><!-- BEGIN warnings --><div title="{L_WARNINGS}" style="float:right;margin-left:2px;width:20px;height:20px;line-height:20px;text-align:center;background:url('{T_THEME_PATH}/images/warning_card.gif') no-repeat 50%;cursor:default;">{postrow.warnings.COUNT}</div><!-- END warnings --></dd><!-- ENDIF -->
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czytałem niektóre tematy i mówią żeby odświeżyć styl .. normalne odświeżanie nic nie daje .. co robić ??
Ponieważ helpmod zainstalowany mam a ikonki dalej nie ma. Zezwolenia mam ustawione.

Awatar użytkownika
Dares
Zasłużony
Kontakt:

Re: Primary warnings - help

Post autor: Dares » 21 maja 2009, 17:54

nie ma czasem folderu contrib w którym jest instrukcja do subsilver2?

styl odświeżysz w ACP>Style>Komponenty stylów>Szablony>Odśwież
www.LinkCentrum.pl Nowoczesny katalog stron www.
rzeźby z węgla Artystyczne wyroby z węgla

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”