Instalacja SEO MOD REWRITE
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
-
chlopzmazur
Instalacja SEO MOD REWRITE
Chciałbym sprostować parę niejasności w instalacji Advanced Seo Mod Rewrite. Mianowicie nie do końca rozumię, które pliki instalacyjne mam wrzucic na serwer.
1. You will find the premodded phpBB 3.0.4 files in contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root/,
you can safely overwrite the phpBB 3.0.4 files with these and skip the file editing part of this install
if you did not modify these before you install this mod. - Z tego fragmentu wynika, że trzeba wgrać pliki znajudjące się w katalogu contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root/
2. Go to http://www.yoursite.com/phpBB/phpbb_seo ... nstall.php and follow the install instruction. - Z tego fragmentu wynika, zaś że trzeba wrzucić jeszcze inne pliki.
Bardzo proszę o pomoc w zainstalowaniu tej modyfikacji. Z góry dziękuję.
1. You will find the premodded phpBB 3.0.4 files in contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root/,
you can safely overwrite the phpBB 3.0.4 files with these and skip the file editing part of this install
if you did not modify these before you install this mod. - Z tego fragmentu wynika, że trzeba wgrać pliki znajudjące się w katalogu contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root/
2. Go to http://www.yoursite.com/phpBB/phpbb_seo ... nstall.php and follow the install instruction. - Z tego fragmentu wynika, zaś że trzeba wrzucić jeszcze inne pliki.
Bardzo proszę o pomoc w zainstalowaniu tej modyfikacji. Z góry dziękuję.
Re: Instalacja SEO MOD REWRITE
W katalogu
Po wrzuceniu tych plików na serwer (obojętnie czy to gotowej paczki, czy modyfikowanej ręcznie) musisz uruchomić instalator, który doda odpowiednie zapytania SQL do Twojej bazy danych.
contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root/ znajdują się gotowe (już zmodyfikowane) pliki. W głównym katalogu root znajdują się pliki dodawane przez modyfikację, a w pliku TXT znajduje się instrukcja ze zmianami jakie należy wykonać w przypadku wybrania opcji ręcznej instalacji.Po wrzuceniu tych plików na serwer (obojętnie czy to gotowej paczki, czy modyfikowanej ręcznie) musisz uruchomić instalator, który doda odpowiednie zapytania SQL do Twojej bazy danych.
-
chlopzmazur
Zatem aby odpalić automatyczną instalację muszę wrzucić pliki z root czy z contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root?
Widzę, że do katalogu contrib nie są już dołączane pliki dodawane przez modyfikację. Wgraj zawartość obu katalogów i uruchom instalator.
-
jason.bourne
To, ja jeszcze dopytam dla pewności. Z tego co tu przeczytałem rozumiem, że aby zainstalować Advanced Seo Mod Rewrite, wystarczy, że skopiuje odpowiednio pliki z katalogów contrib/phpBB_3.0.4_modified_files/root/ i root a następnie odpalę instalator i nie muszę wykonywać już żądnych innych czynności? Pomijając fakt, że pliki które edytowałem, będę musiał zmienić ręcznie korzystając z instrukcji. I czy jeżeli mam wersję php 3.0.1 to przeszkadza wgranie zmodyfikowanych plików z wersji 3.0.2 (nie wiem dlaczego w paczce którą ściągnąłem, stąd zresztą, są pliki z tej wersji), a jeżeli tak to jaka wersja tego moda zawiera pliki z wersji 3.0.1?
Wszystko się zgadza. Nie ma sensu instalowanie starszej wersji modyfikacji, żeby pasowała do wersji phpBB. Jeśli masz już modyfikowany skrypt, to lepiej poświęcić chwilę czasu i wykonaj najnowszą instrukcję.
-
jason.bourne
Problem w tym, że wolałbym uniknąć edytowania wszystkiego ręcznie
Dzięki za opdowiedź.
Innej możliwości niestety nie ma.
Ostatecznie możesz skorzystać z AutoMODa, ale to narzędzie jest obecnie w fazie BETA.