Pytanie o kod html - [url] [/url]
Pytanie o kod html - [url] [/url]
Moje pytanie odnosi się do pisania postów na forum w kodzie httm. Jeżeli dodaje link do posta np.
tesk
to co mam wpisac jesli chcial bym zeby link otworzyl sie w nowym oknie, probowalem juz z prostym dopisanie (target="_blank") ale to nie dziala, poprostu wyswietla sie kod html.
tesk
to co mam wpisac jesli chcial bym zeby link otworzyl sie w nowym oknie, probowalem juz z prostym dopisanie (target="_blank") ale to nie dziala, poprostu wyswietla sie kod html.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2009, 09:12 przez Leny, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Pytanie o kod html - [url] [/url]
Gdzie chcesz to wpisać? Najlepiej będzie skorzystać z przycisku scrolla do otwierania w nowej karcie.
Adminie to prawda, juz w moim temacie mi tak pomogłeś...ale część userów u mnie domaga się rozwiązania z kodem, tak by np. na laptopie nie było z tym problemów.Podepnę się i poproszę o wersję ze zmiana kodu i podpowiedzią co gdzie wstawić.Dziękuję..
Rozumiem ze ta scieżke:
mam wkleić w jakiej lokalizacji?
Wszystko jest w treści:
- includes/functions_content.php
- bbcode.html
- includes/functions.php
- includes/functions_content.php
- bbcode.html
- includes/functions.php
Stwórz sobie dodatkowy znacznik BBCode.
A może jakaś podpowiedz gdzie i jak go sobie stworzyć?
Dzięki z góry
Dzięki z góry
PA -> Pisanie postów -> Znaczniki BBCode. Dalej już sobie poradzisz Re: Pytanie o kod html - [url] [/url]
No prawie sobie poradziłem, ale prawie robi wielką różnice.daroPL pisze:PA -> Pisanie postów -> Znaczniki BBCode.Dalej już sobie poradzisz.
Wiec mam kod html:
<a href='{url}' target='_blank'>{TEXT}</a>
albo juz w gorszym wypadku:
<a href='{url}' target='_blank'>{url}</a>
I potrzebuje Znaczników BBCode....help
Kod: Zaznacz cały
[url_blank={URL}]{TEXT}[/url_blank]Kod: Zaznacz cały
<a href="{URL}" title="{TEXT}" target="_blank">{TEXT}</a>Re: Pytanie o kod html - [url] [/url]
Daro chcial bym napisac że działa ale niestety kod BBCode nie definiuje znaku "=" i jeśli zatwierdzam zancznik to wyświetla się on tak w panelu i na stronie:daroPL pisze:Kod: Zaznacz cały
<a href="{URL}" title="{TEXT}" target="_blank">{TEXT}</a>
[url_blank=][/url_blank]
Ponawiam moje pytanie bo chyba umarło, niestety rozwiązanie DaroPL nie poskutkowało inne propozycje?Leny pisze:Daro chcial bym napisac że działa ale niestety kod BBCode nie definiuje znaku "=" i jeśli zatwierdzam zancznik to wyświetla się on tak w panelu i na stronie:daroPL pisze:Kod: Zaznacz cały
<a href="{URL}" title="{TEXT}" target="_blank">{TEXT}</a>
[url_blank=][/url_blank]