Stopka

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
atyll

Stopka

Post autor: atyll » 19 listopada 2008, 23:09

Witam

Z mojej strony AllMovies.pl chcialbym usunac ze stopki ten napis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Silver Star by BigB © 2007 AEON KINGS
alveo

Czynilem cuda ale nie udalo mi sie ;(

Prosze o pomoc

@edit

Tak, wiem o tym
Ale nalegam, skoro wiekszosc ludzi tak robi.. mam nadzieje ze nie wsadza mnie za to do wiezienia lub mnie nie powiesza?
Wiec pomoze ktos?
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2008, 23:17 przez atyll, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: Stopka

Post autor: Mary$ » 19 listopada 2008, 23:15

The phpBB Group : 2006 pisze:We request you retain the full copyright notice below including the link to http://www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB3. If you (honestly) cannot retain the full copyright we ask you at least leave in place the "Powered by phpBB" line, with "phpBB" linked to http://www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected.
Powyższy tekst widnieje w źródle nad stopką - jest w nim mowa o tym, aby NIE USUWAĆ linku do phpbb.com oraz linijki `Powered by...`.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Post autor: Betrayal » 20 listopada 2008, 18:06

atyll pisze:@edit

Tak, wiem o tym
Ale nalegam, skoro wiekszosc ludzi tak robi.. mam nadzieje ze nie wsadza mnie za to do wiezienia lub mnie nie powiesza?
Wiec pomoze ktos?
Ależ my ci bardzo chętnie pomożemy. Tylko jak usuniesz stopkę, nie licz więcej na pomoc na żadnym innym supporcie phpBB.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 20 listopada 2008, 18:23

Wiec pomoze ktos?
Na ogół szanuje się prawa autorskie. phpBB Group daje Ci genialny DARMOWY skrypt, a ty jeszcze chcesz usuwać stopkę?

buras

Post autor: buras » 20 listopada 2008, 23:07

szacunek na siłę? to powinno być dobrowolne;
i czy to jest rzeczywiście darmowe, skoro wymagana jest reklama? trochę przypomina to techniki Microsoftu...
poza tym, ta stopka zaczyna być tak rozbudowana, że niewiele zostaje miejsca na coś innego... ludzie wielcy są skromni.
i te nazwy: King, Star, Big - na poważnym forum wygląda to bardzo niesmacznie, sorry za szczerość...

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 21 listopada 2008, 17:20

Tak jest ogólnie przyjęte w oprogramowaniu Open Source. Nie sądzę, abyś był zadowolony w wypadku kiedy Ty się bardzo napracowałeś, a ktoś inny podpisał się pod tym co zrobiłeś. Jeśli aż tak bardzo Ci zależy to informacja ta znajduje się w pliku overall_footer.html. Usunięcie stopki wiąrze się jednak z utratą wsparcia na oficjalnym supprocie.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

atyll

Post autor: atyll » 21 listopada 2008, 18:23

Dziekuje
Nie zamierzam usunac Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group, mam do nich szacunek.
Zamierzam usunac nazwe skorki.

Dziekuje i Pozdrawiam caly Phpbb.pl team
Atyll

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”