Domena dobre przekierowanie!

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Awatar użytkownika
3502274
Kontakt:

Domena dobre przekierowanie!

Post autor: 3502274 » 17 maja 2008, 19:52

Ostatnio mam chyba jakieś problemy z racjonalnym myśleniem ^^, ale ile razy myślę i mam rozwiązanie nie wiem czy jest ono odpowiednie.

Co chciał bym uzyskać? Posiadam serwer gdzie katalogi wyglądają tak:
główny/
- forum
- gryok
a) Domena www.gryok.net prowadzi do folderu gryok i tam do pliku index.php
b) Domena www.projektgryok.home.pl prowadzi do folderu główny/ i tam do pliku index.html
c) Domena www.projektgryok.home.pl/forum prowadzi do forum i tam index.php

Chciał bym uzyskać taki efekt by po wpisaniu www.gryok.net/forum znaleźć się na forum które jest w katalogu forum ale w katalogu o jednym niżej "..". Do tego chciał bym by wszystkie wejścia poprzez adres c były automatycznie zamieniane na www.gryok.net/forum.

Jak coś takiego wykonać? Z pewnością jest to .htaccess by wykonać przekierowanie 301 i google sobie przekieruje linki. Ale jak napisać to dobrze?

Do tego jak zrobić by KAŻDA inna domena/alias nie www.gryok.net/forum była automatycznie zamieniana na właśnie www.gryok.net/forum... wiem że jest to wykonalne bo miałem kiedyś ten kod lecz przerobiłem i teraz nie mogę uzyskać tego efektu.

enterlink

automatyczne przekierowanie

Post autor: enterlink » 18 maja 2008, 09:00

Ponieważ tak tylko zerknąłem i nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale pierwszą część pytania można zrealizować przez tzw. automatyczne przekierowanie- działa to w ten sposób że na stronie, która ma być przekierowana na docelową wstawiamy w sekcji HEAD kod o poniższej treści
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="x;URL=adres_docelowy">
gdzie:
x - czas w sekundach po jakim nastąpi automatyczne przekierowanie
adres_docelowy - ades strony docelowej (adres w formacie http://www.cos_tam.....)

Awatar użytkownika
3502274
Kontakt:

Re: Domena dobre przekierowanie!

Post autor: 3502274 » 18 maja 2008, 09:40

Ta opcja nie jest za dobra bo wyszukiwarka nie lubi przekierowań czasowych. A do tego nie uzyskam opisanych wyżej opcji...

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”