Przeniosłem forum z home.pl na godaddy i po instalacji mam ? zamiast pl znaków, tylk ó mi zostało.
problem jest też w tym, że za bardzo nie wiem jak prawdiłowo wykonać kopie, w różnych miejscach jest różnie podane, ale ogólnie robie standardową bez żadnych zgodności mssql itp.
W home.pl jak robię kopię to na głównej mam takie ustawienia:
(na sztywno) System kodowania znaków dla MySQL: ISO 8859-2 Central European (latin2)
(do ustawienia) System porównań dla połączenia MySQL: ---tą wartość ustawiałem różnie ale nei pomagało
Na godaddy zanim załaduje bazę muszę ją zainstalować w panelu hostingowym create db i biorę sql 4.1 badz 5.0 zazwyczaj 5.0 choć nei wiem, którą powinienem, więc z oryginalnej bazy przy pomocy edytora usuwam linijkę tworzącą bazę bo to juz mam , tylko pustą.
Na godaddy mam:
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci
Teraz pytanie? czy obie wartości powinny być na home i na godaddy takie same? Jak ustawić te pierwssze "system kodowania znakód dla MySQL, gdyż jest na sztywno? Jeśli ładuję bazę to też wybieram jakie kodowanie to co wybrać?
Dziękuję bardzo za pomoc, męczę się z tym od tygodnia i chyba wkońcu kogoś zatrudnię
Jak już się uda to spróbuje zainstalować nowszą wersję.