Witam.
Jako, że moje forum, jest o klasie mojego syna, to chciałbym, aby po kliknięciu w "rejestracja" było pytanie "Kim jesteś? Uczniem[1opcja] Nauczycielem[2opcja]. Przyda mi sie to, ponieważ chciałbym zrobić, aby dział "Nauczyciele" (chodzi o jakies obgadywanie itp...) był dostępny tylko dla uczniów.
Proszę o odpowiedź czy można takie coś zrobić.
Z gory dzieki
Czy można takie coś zrobić?
Re: Czy można takie coś zrobić?
Jeśli chodzi o wybieranie opcji "Nauczyciel", "Uczeń" przy rejestracji to wymagałoby to zmian w kodzie forum. Jednak można zrobić to tak: tworzymy dwie grupy, uczniowie i nauczyciele, tworzymy dział "O nauczycielach" i w zezwoleniach grup w forach (PA) ustawiamy, że grupa uczniowie ma tam standardowy dostęp, a wszelkim innym grupom (tym, które nie mają widzieć działu) ustawiamy brak dostępu. Wymagałoby to jedynie dodawanie przez administratora użytkowników do wybranych grup w zależności od roli (nauczyciel, uczeń).
dzieki. napewno tak zrobie, ale nie moglby ktos mi pomóc w tym kodzie forum? Może by mi to ktoś napisał?
Myślę, że w komercyjnym świecie, ciężko będzie znaleźć taką osobę, bo te zadanie nie jest aż tak bardzo proste zwłaszcza, że phpBB3 wyszło parę tygodni temu
.