Białe tło

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
adam_sibik

Białe tło

Post autor: adam_sibik » 09 stycznia 2008, 16:53

Tak jak w temacie kiedy np próbuję się zalogować wpisuję poprawne dane i powinno być OK, ale wyświetla się biały ekran i nic sie nie dzieje. Tak samo jest przy wchodzeniu do Panelu Administracyjnego. :( :( :( Proszę o szybką odpowiedź

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Re: Białe tło

Post autor: eeyore » 09 stycznia 2008, 18:36

Jeśli to możliwie podaj adres forum, ułatwi to jakiekolwiek zidentyfikowanie problemu.
Wcześniej problem nie występował?
Instalowałeś ostatnio jakąś modyfikację?

Napisz
Czym bardziej precyzyjnie tym prawdopodobniej, że problem zostanie rozwiązany

Pozdrawiam :)
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 09 stycznia 2008, 18:43

Większość problemów z białymi stronami to wina złych (w większości darmowych) serwerów. Próbowałeś kontaktować się z administracją serwera?

Awatar użytkownika
adam_sibik

Post autor: adam_sibik » 09 stycznia 2008, 18:52

http://www.sp39gliwice.cba.pl/
Jeśli nie uda mi się zalogować, to forum będzie wyglądało właśnie tak.
daro pisze:Większość problemów z białymi stronami to wina złych (w większości darmowych) serwerów. Próbowałeś kontaktować się z administracją serwera?
Jeszcze nie próbowałem. Miałem i nadal mam nadzieję że ktoś z was mi pomoże :)

Dodano 09 Styczeń 2008, 18:56
Poza tym nie wiem czemu pisze tam tak:
Na Forum jest 1 użytkownik :: 1 Zarejestrowany, 0 Ukrytych i 0 Gości [ Administrator ] [ Moderator ]
Najwięcej użytkowników 1 było obecnych Sro Sty 09, 2008 5:50 pm
Zarejestrowani Użytkownicy: Adam

Przecież na forum jest tylko jeden zarejestrowany użytkownik (ja) a wcale nie jestem zalogowany :|
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2008, 18:57 przez adam_sibik, łącznie zmieniany 1 raz.

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 09 stycznia 2008, 19:14

Opcja edytuj :)

Interesują mnie dwie rzeczy:
1. Dlaczego nie phpbb3?
2. Próbowałeś powtarzać proces instalacji?

Dodane chwilę po namyśle - pisze, że jesteś zarejestrowany (znaczy musiał Cię zalogować) Mi tak nie piszę - jestem gościem.
Z tego co widzę problem białego tła jest jeszcze przy prywatnych wiadomościach i pokazującym się nie wiadomo czemu polu Profil :|
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Awatar użytkownika
adam_sibik

Post autor: adam_sibik » 09 stycznia 2008, 19:23

eeyore pisze:Opcja edytuj :)

Interesują mnie dwie rzeczy:
1. Dlaczego nie phpbb3?
2. Próbowałeś powtarzać proces instalacji?
  1. Bo phpBB 2 to pełna wersja po Polsku i ma lepszy system ostrzeżeń
  2. Tak, próbowałem chyba z 5 razy
eeyore pisze:Dodane chwilę po namyśle - pisze, że jesteś zarejestrowany (znaczy musiał Cię zalogować) Mi tak nie piszę - jestem gościem.
Z tego co widzę problem białego tła jest jeszcze przy prywatnych wiadomościach i pokazującym się nie wiadomo czemu polu Profil :|
Wtedy nie było by linków zaloguj albo rejestracja. POMOCY :!: :!: :!:

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 09 stycznia 2008, 19:44

Tak jak powiedział Daro to raczej wina serwera, chwilę temu założyłem testowe forum i błąd wygląda tak samo, jeszcze spróbuję z phpBB3

Awatar użytkownika
adam_sibik

Post autor: adam_sibik » 09 stycznia 2008, 19:55

eeyore pisze:Tak jak powiedział Daro to raczej wina serwera, chwilę temu założyłem testowe forum i błąd wygląda tak samo, jeszcze spróbuję z phpBB3
phpBB 3 działa, ale ma jakąś dziure bo jak wyskakuje okienko z pytaniem czy na pewno usunąć członka z grupy to jak się klika tak albo nie - i tak taki plik nie istnieje. Wtedy ładuje się strona główna cba.pl . Może nie jest to zbyt wygodne, ale oznacza to że taki plik nie istnieje.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 09 stycznia 2008, 20:53

Na darmowych serwerach nie dba się tak o konfigurację serwerów i dobro klientów - bo to jest przecież za darmo. Jedyna rozsądna rada w tej sytuacji to zmiana serwera. Ceny małych pakietów (dobrych dla małych forów) są bardzo niskie i chyba jeden przelew w miesiącu na kwotę 4 zł to nie dużo, a dostajesz o wiele więcej niż na tych darmówkach. Jeżeli już chcesz się trzymać tego serwer co masz to pozostaje Ci jedynie kontakt z adminem serwera - ale uprzedzam, to chyba wiele nie da.

Awatar użytkownika
adam_sibik

Post autor: adam_sibik » 10 stycznia 2008, 15:45

daro pisze:Na darmowych serwerach nie dba się tak o konfigurację serwerów i dobro klientów - bo to jest przecież za darmo. Jedyna rozsądna rada w tej sytuacji to zmiana serwera. Ceny małych pakietów (dobrych dla małych forów) są bardzo niskie i chyba jeden przelew w miesiącu na kwotę 4 zł to nie dużo, a dostajesz o wiele więcej niż na tych darmówkach. Jeżeli już chcesz się trzymać tego serwer co masz to pozostaje Ci jedynie kontakt z adminem serwera - ale uprzedzam, to chyba wiele nie da.
A jednak dało :!: :!: :!: Admin mi pomógł :!: :!: :!: Wam też bardzo dziękuję :!: :!: :!:

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”