[Emblemat] Problem z rozmiarem
[Emblemat] Problem z rozmiarem
Witam. Sprawa jest tego typu że mam najnowszą wersje forum i jesli ktos załaduje avatar na moj serwer to obrazek moze byc 100x100 ale jesli ktos wczytuje obrazek z innego serwera to ta opcja nie dziala i jakims cudem ludzie wgrywają emblematy wieksze niz 100x100 a mnie sie forum rozchodzi na boki ! Co zrobic? Pomocy !
zawsze było tak że wymagania co do obrazkó obowiązywaly tylko tych wgrywanych na serwer bo inaczej skryp nie potrafi okreslić wymiarów obrazka pokazywanego z innej loklizacji.
to jest standart i raczej wszyscy się z nim godzą. Kiedyś widziałem gotowy mod który próbował sprawdzać uprawnienia wyświetlanych obrazków ale nie wiem czy działał poprawnie bo nigdy nie testowałem. Możesz poszukać powinien być gdzieś w internecie. google będzie pomocne bo nie wiem na jakiej stronie to było. temat był zakłądany przez polaka ale nie jestem pewien czy przypadkiem nie było to phpbb.com albo jego odpowiednik
to jest standart i raczej wszyscy się z nim godzą. Kiedyś widziałem gotowy mod który próbował sprawdzać uprawnienia wyświetlanych obrazków ale nie wiem czy działał poprawnie bo nigdy nie testowałem. Możesz poszukać powinien być gdzieś w internecie. google będzie pomocne bo nie wiem na jakiej stronie to było. temat był zakłądany przez polaka ale nie jestem pewien czy przypadkiem nie było to phpbb.com albo jego odpowiednik
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.