Zaproszone osoby

To forum przeznaczone jest do dyskusji i zgłaszania problemów z modyfikowanym phpBB 2.0.x (np. phpBB2 modified by Przemo).
macik007

Zaproszone osoby

Post autor: macik007 » 31 stycznia 2006, 11:34

Po utworzeniu nowego pola w profilu adv_person nie widzę linku, dzięki któremu użytkownicy mogliby sprowadzać na forum nowe osoby, a co za tym idzie dostawać dodatkowe punkty.
Chciałbym zapytać gdzie takowy link się znajduje i jak powinno wyglądać poprawnie wypełnione pole profilu adv_person, aby wszystko sprawnie działało.

Zaproszone osoby to system uzyskiwania punktów przez użytkownikow za ilość osób którym polecili forum i osoby te zarejestrowały się na forum. Aby aktywować system, utwórz dodatkowe pole w (Użytkownicy > Pola w profilu) o nazwie: adv_person skonfiguruj go odpowiednio według potrzeb. Po aktywacji każdy użytkownik w widoku swojego profilu będzie widział link, który może wysłać znajomym. Gdy osoba zaproszona wejdzie na forum, będzie je przeglądać i zarejestruje się, osobie polecającej zostanie dodana jedna osoba zaproszona.

Dsad

Post autor: Dsad » 11 sierpnia 2006, 21:40

Gdzie można zobaczyc ile osób jaki uzytkownik polecił ?? Nie chodzi mie o panel adminstracyjny admina tylko jak moze to zobaczyć zwykly użytkownik

Z tego co się zorientowalem to powinno to byc pod avaratem ale wlasnie nie ma :(
Może czegoś nie włączyłem ???

Moze jakiś ranking czy coś jest ???

I przy okazji takie pytanie.
Np jak bede chcial z tego zrezygnowac to po prostu usuwam to pole i wszystko..
A jak bede chcial kiedys jeszcze tego uzyć to od nowa tworze i poleceni tez beda zliczani od 0 ???

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 12 sierpnia 2006, 00:23

macik007, użytkownicy widzą ten link w swoim widoku profilu. Dokładnie tutaj: http://phpbb.pl/forum/profile.php?mode= ... ile&u=1584. Po prawej stronie na dole napisaną małą czcionkę jest taki tekst:
Aby zaprosić znajomego na to forum, skopiuj ten link:
http://twojeforum.pl/index.php?ap=x
Ten tekst i link do zapraszania na forum widzi TYLKO i wyłącznie osoba przeglądająca swój profil. Admin, ani użytkownicy nie widzą linków u innych osób zarejestrowanych na forum.

Użytkownik, który zaprosił osoby na forum za pomocą tego linku widzi w temacie po prawej stronie takie pole:
Zaproszone osoby: X
To pole widzi każdy user.

Admin może zobaczyć listę zaproszonych osób w PA->Użytkownicy->Zaproszone osoby :)

Pole adv_person może być wypełnione dowolnie jak chcesz. To już zależy od Ciebie.
Np.
Nazwa pola: adv_person
Długi opis pola (będzie widoczny pod nazwą): (zostawiasz puste pole)
Maksymalna ilość wpisanych znaków: 45
Minimalna ilość wpisanych znaków: 1
Resztę 5 opcji wyłączasz.
Pozycja w widoku tematu: po avatarem
Rodzaj wypełnianego pola: pole tekstowe
TO JEST WSZYSTKO
Przemo wszystko napisał w instrukcji. Więc nie wiem czemu nikt tego nie rozumie.

Dsad pisze:Np jak bede chcial z tego zrezygnowac to po prostu usuwam to pole i wszystko..
Tak.

Dsad pisze:A jak bede chcial kiedys jeszcze tego uzyć to od nowa tworze i poleceni tez beda zliczani od 0 ???
Raczej tak. Nie testowałem tego, spróbuj :) Resztę odpowiedzi Panie Dsad znajdziesz w moim poście :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Dsad

Post autor: Dsad » 12 sierpnia 2006, 11:34

phpBB Assistant pisze:
Użytkownik, który zaprosił osoby na forum za pomocą tego linku widzi w temacie po prawej stronie takie pole:
Zaproszone osoby: X
No własnie tego nie ma ???

phpBB Assistant pisze: Przemo wszystko napisał w instrukcji. Więc nie wiem czemu nikt tego nie rozumie.
Ja mam phpbb by przemo i tam jest zainstalowane od razu ale poszukam pelnej wersji do instalacji

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 12 sierpnia 2006, 13:11

Dsad pisze:No własnie tego nie ma ???
To pole będzie tylko wtedy jeżeli użytkownik na 100% zaprosił min. jedną osobę :)
Dsad pisze:Ja mam phpbb by przemo i tam jest zainstalowane od razu ale poszukam pelnej wersji do instalacj
Ja te wszystkie informacje posiadam z wersji phpBB by Przemo. W PA jest wszystko o tym napisane, tylko trzeba czytać ze zrozumieniem :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!

Dsad

Post autor: Dsad » 12 sierpnia 2006, 13:31

phpBB Assistant pisze:
Dsad pisze:No własnie tego nie ma ???
To pole będzie tylko wtedy jeżeli użytkownik na 100% zaprosił min. jedną osobę :)
To to wiem ale wlasnie nie ma
A w statystykach jest podane ze ma 2 zaproszonych zgodnie z prawda
phpBB Assistant pisze:
Dsad pisze:Ja mam phpbb by przemo i tam jest zainstalowane od razu ale poszukam pelnej wersji do instalacj
Ja te wszystkie informacje posiadam z wersji phpBB by Przemo. W PA jest wszystko o tym napisane, tylko trzeba czytać ze zrozumieniem :)
No ja mam tylko to ponizej a nie znalazlem tego osobno. Jak to sie nazywa ??? Pewnie jakas angielska nazwa

Zaproszone osoby to system uzyskiwania punktów przez użytkownikow za ilość osób którym polecili forum i osoby te zarejestrowały się na forum. Aby aktywować system, utwórz dodatkowe pole w (Użytkownicy > Pola w profilu) o nazwie: adv_person skonfiguruj go odpowiednio według potrzeb. Po aktywacji każdy użytkownik w widoku swojego profilu będzie widział link, który może wysłać znajomym. Gdy osoba zaproszona wejdzie na forum, będzie je przeglądać i zarejestruje się, osobie polecającej zostanie dodana jedna osoba zaproszona.
Poniżej znajduje się lista osób wraz z osobami zaproszonymi. Jeżeli polecający ma więcej na liczniku osób zaproszonych niż wskazuje na to lista, oznacza to, że osoby zaproszone zostały usunięte z forum. Dodatkowo zaproszone osoby z takimi samymi adresami IP są zliczani jako jedna osoba, oraz osoby zarejestrowane w odstępie mniejszym niż ustawiony, od tej samej osoby polecającej, również w celu zapobiegnięcia nadużyciom.

Jęsli jest jeszcze cos to nie wiem gdzie :(

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 12 sierpnia 2006, 13:37

Dsad pisze:To to wiem ale wlasnie nie ma
A w statystykach jest podane ze ma 2 zaproszonych zgodnie z prawda
Myślę, że jest błędnie pole adv_person skonfigurowane. Wszystko napisałem w moim poście.

phpBB Assistant pisze:Pole adv_person może być wypełnione dowolnie jak chcesz. To już zależy od Ciebie.
Np.
Cytat:

Nazwa pola: adv_person
Długi opis pola (będzie widoczny pod nazwą): (zostawiasz puste pole)
Maksymalna ilość wpisanych znaków: 45
Minimalna ilość wpisanych znaków: 1
Resztę 5 opcji wyłączasz.
Pozycja w widoku tematu: po avatarem
Rodzaj wypełnianego pola: pole tekstowe
TO JEST WSZYSTKO
:)

Dsad pisze:No ja mam tylko to :

Poniżej znajduje się lista osób wraz z osobami zaproszonymi. Jeżeli polecający ma więcej na liczniku osób zaproszonych niż wskazuje na to lista, oznacza to, że osoby zaproszone zostały usunięte z forum. Dodatkowo zaproszone osoby z takimi samymi adresami IP są zliczani jako jedna osoba, oraz osoby zarejestrowane w odstępie mniejszym niż ustawiony, od tej samej osoby polecającej, również w celu zapobiegnięcia nadużyciom.

Jęsli jest jeszcze cos to nie wiem gdzie Sad
Ja właśnie dzięki tej informacji zrozumiałem dokładnie na czym polega ten moduł "zaproszone osoby" :). Nic więcej nie czytałem. Myślę, że więcej info znajdziesz tutaj: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... 58,start,0 :)

Zablokowany

Wróć do „Zmodyfikowane phpBB”