Warning: fread() [function.fread]
Warning: fread() [function.fread]
Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0. in /home/users/fedey/public_html/przemysl.edu.pl/phpBB3/includes/emailer.php on line 120
Taki błąd pojawia mi się przy rejestracji nowego użytkownika. W czym jest problem?
Taki błąd pojawia mi się przy rejestracji nowego użytkownika. W czym jest problem?
masz nie wgrany lub wgranie z błędem jeden z plików w folderze mail
są to pliki które wysyłan ejako powiadomienia
są to pliki które wysyłan ejako powiadomienia
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Dzięki, poprawiłem to ale pojawił się kolejny błąd. Zamiast mejla powitalnego jest wysyłany na skrzynkę admina list informujący o tym, że nie udało się wysłać wiadomości do konkretnego uzytkownika ktory sie wlasnie zarejestrowal. Tak samo sie dzieje z powiadomieniami o odpowiedziach w sledzonych watkach lub PW.
Wiadomość z informacją o błędzie którą dostaję wugląda tak:
=====
Bardzo nam przykro jednakze nie udalo sie wyslac maila pod wskazane adresy.
Przyczyna wskazana jest ponizej:
<fedey@go2.pl>:
193.17.41.45 does not like recipient.
Remote host said: / Zdalny host odpowiedzial: 550 <fedey@go2.pl>: Recipient address rejected: Bad SPF records, see http://spf.pobox.com/
Giving up on 193.17.41.45.
--- Below this line is a copy of the message.
(treść wiadomości...)
=====
W czym jest problem?
Wiadomość z informacją o błędzie którą dostaję wugląda tak:
=====
Bardzo nam przykro jednakze nie udalo sie wyslac maila pod wskazane adresy.
Przyczyna wskazana jest ponizej:
<fedey@go2.pl>:
193.17.41.45 does not like recipient.
Remote host said: / Zdalny host odpowiedzial: 550 <fedey@go2.pl>: Recipient address rejected: Bad SPF records, see http://spf.pobox.com/
Giving up on 193.17.41.45.
--- Below this line is a copy of the message.
(treść wiadomości...)
=====
W czym jest problem?
„Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości”. (Mark Twain)
a słyszałeś o zasadzie 1 temat = 1 problem ??
gdzieś ten problem nie tak dawno widziałem. nie wiem czy ty go pisałeś czy nie ale jeśli nie ty to poszukaj. ja bym proponował bawić się z ustawieniami dmtp ale z tego co pamiętam to w starym poście ktoś to inaczej kombinował.
gdzieś ten problem nie tak dawno widziałem. nie wiem czy ty go pisałeś czy nie ale jeśli nie ty to poszukaj. ja bym proponował bawić się z ustawieniami dmtp ale z tego co pamiętam to w starym poście ktoś to inaczej kombinował.
uwierz mi, szukalem wszedzie, nie tylko na polskich forach i nie znalazlem. gdybym znalazl to tego posta bym nie pisal. moze pamietasz jak to ktos wykombinowal? zalezy mi na naprawieniu tego poniewaz wczesniej wszystko dzialalo a teraz lipa. admin mojego serwa www tez nie wie w czym problem. czas mnie troche nagli a mam wykupione domeny i chce na nich postawic fora jak najszybciej.
„Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości”. (Mark Twain)
faktycznie podobny post jest u konkurencji ale to twój zapewne i nie ma rozwiązania coś namieszałem
sprawdź ustawienia smtp jeśli masz włączone
wyłącz je i wtedy sprawdź
smień serwer smtp może to pomoże
czy problem ma każdy nowy user czy tylko o określonym e-mailu ??
to jest loteria i zgadywanka ale od czegoś trza zacząć
sprawdź ustawienia smtp jeśli masz włączone
wyłącz je i wtedy sprawdź
smień serwer smtp może to pomoże
czy problem ma każdy nowy user czy tylko o określonym e-mailu ??
to jest loteria i zgadywanka ale od czegoś trza zacząć
wiesz... juz kombinowalem na wszystkie sposoby... zakladalem nawet skrzynki pocztowe i ustawialem zeby uzywal okreslonego serwera smtp. teraz mam wlaczone korzystanie z lokalnej funkcji mail() ktora dziala na 100%. jesli chodzi o te rozne adresy email to pokombinuje. dopiero startuje z tym forum i mam na nim 3 userow - moich znajomych. w kazdym razie problem jest na o2 i interii. jak jest na innych to nie wiem, ale z o2 i interii i tak duzo osob korzysta.
zalozylem uzytkownika korzystajac ze skrzynki na gmail.com i wszystko dziala. nie wiem co jest...
zalozylem uzytkownika korzystajac ze skrzynki na gmail.com i wszystko dziala. nie wiem co jest...
skrzyniki tlen i interia nie powinny robić problemów
czy ten błąd pojawia sie tylko gdy ktoś się rejestruje czy jest pokazywany przy każdym wysyłaniu e-mailu ?? (powiadomienia o odpowiedzi w temacie i o nowej PW)
czy ten błąd pojawia sie tylko gdy ktoś się rejestruje czy jest pokazywany przy każdym wysyłaniu e-mailu ?? (powiadomienia o odpowiedzi w temacie i o nowej PW)
nie ma za co.fdy pisze:dzięki za zainteresowanie
podaj może rozwiązanie dla potomnych bo może komuś sie przyda.fdy pisze:problem już rozwiązałem
PS
do ekipy. posta napisałem bo nielubie niedokończonych tematów
problem mialem na dwoch forach - http://www.clanbase.pl i http://www.przemysl.edu.pl. W konfiguracji phpBB ustawilem adres admina na swoj e-mail na o2.pl. Po prostu w panelu konfiguracyjnym swojego serwera www porobilem skrzynki forum@przemysl.edu.pl i forum@clanbase.pl i zmienilem w ustawieniach adres admina. pomoglo.
warto poczytac o SPF: http://new.openspf.org/Introduction
warto poczytac o SPF: http://new.openspf.org/Introduction