Problem po modyfikacji

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Ziomek23

Problem po modyfikacji

Post autor: Ziomek23 » 22 czerwca 2006, 20:30

Otóż próbowałem zainstalować jakieś moda do phpBB, ale zrezygnowalem w polowie robienia, bo mnie to przerastalo :P. Ale pojawil sie problem z logowaniem:

Kod: Zaznacz cały

Error in obtaining userdata

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'user_login_tries' in 'field list'

SELECT user_id, username, user_password, user_active, user_level, user_login_tries, user_last_login_try FROM phpbb_users WHERE username = 'Ziomek23'

Line : 65
File : login.php
Wie ktoś jak to naprawić? :/

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 22 czerwca 2006, 21:03

Ziomek23 pisze:Wie ktoś jak to naprawić? :/
tak ja wiem :D

Ziomek23 pisze: ale zrezygnowalem w polowie robienia
jeśli tak to musisz cofnąć zmiany wprowadzane w tych plikach bo jeśli się zacznie modyfikowć pliki to trzeba tą modyfikacje wgrać do końca a nie zostawiać w połowie.
albo wgrywasz spowrotem kopie plikow które edytowałeś. a zapewne masz tą kopie :twisted: :D

albo ciagnij moda dalej

a co do amego błędu to inforuje że nie wykonałeś zapytań sql
Ziomek23 pisze:Unknown column 'user_login_tries'
taka tabela nie istnieje :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Ziomek23

Post autor: Ziomek23 » 22 czerwca 2006, 21:26

Pliki wszystkie stare wgrałem, ale błąd jest. Raczej to problem coś z bazą danych i tymi tabelami i nie wiem jak to właściwie rozwiązać. Mam stworzyć tabele "user_login_tries"? Nawet nie wiem jak :/.

Z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 22 czerwca 2006, 21:30

w modzie który instalowałeś jest zapewne polecenie sql które trzeba wykonac. zró go i po kłopocie

Ziomek23 pisze:Pliki wszystkie stare wgrałem
czyba nie wszystkie bo jeśli tak by było to dlaczego w pliku nadal figuruje odwołanie do sql ??? :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”