Witam
1. Czy najbardziej znana modyfikacja phpBB Przemo jest aktualna i bezpieczna? (W sensie: czy jest bezpieczniejsza niż najnowsza wersja phpBB dostępna na stronie phpbb.com?)
2. Czy zezwolenie użytkownikom na wgrywanie własnych avatarów jest bezpieczne?
3. Ile kosztuje zlecenie dobrego skonfigurowania, zoptymalizowania, stworzenia własnej "skórki" (templates) iwgrania kilkunastu modów na forum? Czy są jacyś znani i godni polecenia spacjaliści w tym temacie?
Pozdrawiam,
Ania
modyfikacje i bezpieczeństwo
1. Ta modyfikacja phpBB wydaje mi się bardzo bezpieczna, autor dużo pracował nad poprawnieniem bezpieczeństwa i wydajności tego skryptu, lecz nie jest powiedziane ze nie ma żadnych bugów (tego nigdy nie można powiedzieć), lecz instalowanie poprawek i dobra konfiguracja powinno pomóc w ochronie forum przed atakami hackerów.
2. W pewnym sensie jest to niebezpieczne, ale rzadko są spotykane przypadki zainfekowania forum, bądz komputera przeglądającego owe forum wirusem itp..
3. Ceny są rózne, ja nie będe o tym pisał na takim forum. Najlepiej zgłosić się do osoby, która coś takiego oferuje, a ona dokładnie powie.
Pozdrawiam,
d@ro
2. W pewnym sensie jest to niebezpieczne, ale rzadko są spotykane przypadki zainfekowania forum, bądz komputera przeglądającego owe forum wirusem itp..
3. Ceny są rózne, ja nie będe o tym pisał na takim forum. Najlepiej zgłosić się do osoby, która coś takiego oferuje, a ona dokładnie powie.
Pozdrawiam,
d@ro
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
A ja tylko dodam, że im więcej jest zainstalowanych hacków/dodatków tym forum może być dziurawe. Mogę jeszcze powiedziec, że kiedyś wyszła jakaś poprawka do zwykłego phpBB, i Przemo stwierdził że w jego wersji nic nie trzeba poprawiać gdyż ta łatka która wyszła od dawna jest w jego modyfikacji, a do zwykłego phpBB została wprowadzona.d@ro pisze:1. Ta modyfikacja phpBB wydaje mi się bardzo bezpieczna, autor dużo pracował nad poprawnieniem bezpieczeństwa i wydajności tego skryptu, lecz nie jest powiedziane ze nie ma żadnych bugów (tego nigdy nie można powiedzieć), lecz instalowanie poprawek i dobra konfiguracja powinno pomóc w ochronie forum przed atakami hackerów.
Jest w miarę bezpieczne. Ważne jest aby avatar nie był wysyłany na serwer forum.amistrefa pisze:2. Czy zezwol enie użytkownikom na wgrywanie własnych avatarów jest bezpieczne?
Możesz zgłosić się do mnie. Te sprawy możemy tylko na PW omówićamistrefa pisze:3. Ile kosztuje zlecenie dobrego skonfigurowania, zoptymalizowania, stworzenia własnej "skórki" (templates) iwgrania kilkunastu modów na forum? Czy są jacyś znani i godni polecenia spacjaliści w tym temacie?
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
serwis laptopów naprawa tabletów