Lista Adminów

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
saknis
Kontakt:

Lista Adminów

Post autor: saknis » 12 grudnia 2005, 19:40

Witam. Na samym początku witam na forum phpbb które mam nadzieję będzie na tyle przyjazne że będę tutaj częściej wpadał ;). Otóż rpzejdźmy do rzeczy: mam zainstalowane foum i miałem tma admina - niestety ktoś (zapewne przypadkiem) mi go zabrał. mam jednak dostep do ftp i chciałbym dowiedzieć się w jakim pliku szukać listy Ądiinów i czy można dodać admina z poziomu ftp? Z góry dziękuję za szybkie i rzeczowe odpowiedzi:)

MdK
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: MdK » 12 grudnia 2005, 19:43

Aby dodać, admina trzeba wejść do phpmyadmina i tam zmienic poziom usera. Jak sprawdzić kto ma amdina? Najlpeiej wgrac Stuff Moda ;) Gdzies o przywaracaniu sobie amdina było na tym forum. Posuzkaj w wyszukiwwarce. Wiem, ze o tym pisałem :)

eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: eeyore » 12 grudnia 2005, 19:43

Najłatwiej by Ci było jeśli miałbys też dostęp do mysql, wtedy wystarczyłoby nadpisac jedną kolumną (pole w kolumnie)...
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Awatar użytkownika
RadoGol
Kontakt:

Post autor: RadoGol » 12 grudnia 2005, 19:44

saknis pisze:czy można dodać admina z poziomu ftp?
Nie można, ale można to zrobić poprzez phpmyadmina.

Skoro miałeś admina na tym forum to logiczne wydaje się że wiesz z kim dbałeś o nie, więc najłatwiejszym sposobem będzie PW do admina z zapytaniem dlaczego nie masz już uprawnień administratora ;)

saknis
Kontakt:

Post autor: saknis » 12 grudnia 2005, 19:45

Dostep do phpmyadmina mam wiec jesli moglbym rpsoic napsizcie tutaj linijke ktora musze dopisac / tudziez co zmienic:)

Awatar użytkownika
RadoGol
Kontakt:

Post autor: RadoGol » 12 grudnia 2005, 19:48

Dostep do phpmyadmina mam wiec jesli moglbym rpsoic napsizcie tutaj linijke ktora musze dopisac / tudziez co zmienic:)
Wchodzisz do phpmyadmina. Z menu po lewej wybierasz phpbb_users. Teraz z listy szukasz sowjego nicku i klikasz w tym wierszu na przeglądaj. Teraz uszkasz users level czy cos podobnego i wpisujesz 1.*

*problem był już wyjaśniany, więc skorzystałem z wyjaśnienia innej osoby

saknis
Kontakt:

Post autor: saknis » 12 grudnia 2005, 19:54

Siup - działa :) Dzieki - daje plusika :]

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”