Ajax Shoutbox 1.2 RC1 problem

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Wuch
Kontakt:

Ajax Shoutbox 1.2 RC1 problem

Post autor: Wuch » 04 czerwca 2009, 18:30

Adres forum: http://www.sek750i.com

Siemka!

Mam mały problem z tym modem. Wszystko działa ok, ale długie wiadomości rozciągają forum. Jak na tym obrazku:

http://i39.tinypic.com/2nulusk.png

Dzieje się tak tylko z poziomu widoku zwykłego usera, lub gościa. Jeśli patrzy na ten sam shout mod albo admin, jest już ok, jak na tym screenie:

http://i42.tinypic.com/rwqhsk.png

W czym jest problem ? Muszę edytować jakiś plik ? Jakby co, mogę wrzucić paczkę z tym modem.

Awatar użytkownika
dezerter_af
Kontakt:

Re: Ajax Shoutbox 1.2 RC1 problem

Post autor: dezerter_af » 04 czerwca 2009, 20:59

Paczki nie trzeba, czy dodałeś poprawnie style do tego moda ?
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

pit

Post autor: pit » 04 czerwca 2009, 21:03

Goście nie powinni mieć chyba możliwości pisania a u Ciebie pojawia jest "Wyślij" oraz bbcodes i rozpychają okno.

Awatar użytkownika
dezerter_af
Kontakt:

Post autor: dezerter_af » 04 czerwca 2009, 21:05

Ogólnie ajax shoutbox nie jest za dobrym SB według mnie :) u mnie niestety często się sypał długo męczyłem się ze stylami... Zobacz pliki od ajax SB może tam Ci się uda coś zmienić :) ale na początek style :) było już na forum.
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

Wuch
Kontakt:

Post autor: Wuch » 06 czerwca 2009, 14:15

pit, ale ten screen jest z widoku zwykłego użytkownika a nie gościa ;)

Tak, zainstalowałem go poprawnie dla mojego stylu.

Zauważyłem, że jeśli dam dodatkowe uprawnienia użytkownikom, np widzenie IP (co daje wyświetlanie sie dodatkowego guziczka przed shoutem) to problem znika...
Forum o SEk750i ! - Wejdź już teraz !

pit

Post autor: pit » 07 czerwca 2009, 11:30

pit, ale ten screen jest z widoku zwykłego użytkownika a nie gościa
Wuch pisze:Dzieje się tak tylko z poziomu widoku zwykłego usera, lub gościa.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”