powiadomienia mailem o każdej odpowiedzi

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Bebolek

powiadomienia mailem o każdej odpowiedzi

Post autor: Bebolek » 15 sierpnia 2007, 10:35

Na moim forum zauważyłem taki problemik, polegający na tym, iż po napisaniu posta i jak ktoś udzieli odpowiedzi na tego posta to nie przychodzą mi powiadomienia na maila z linkiem do tego posta.
Patrzylem do Panelu admina ale te wszystkie funkcje mam wlaczone, wiec niewiem co jest nie tak,
czy ktos moze mi pomoc ?
Poprostu zeby mi przychodziły powiadomienia gdy ktos odpowie.

Awatar użytkownika
Betrayal
Zasłużony

Post autor: Betrayal » 15 sierpnia 2007, 10:38

Bebolek, wejdź w wybrany temat i kliknij funkcję 'Obserwuj temat' lub coś podobnego (zależy od tłumaczenia). Od tej pory, gdy ktoś odpowie na ten temat będą przychodziły ci e-maile powiadamiające cię o tym.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 15 sierpnia 2007, 10:47

Shark przy pisanych kazdych postach na moim forum mam zaznaczona opcje powiadom mnie emailem o odpowiedzi wiec powinny mi przychodzic maile z odpowiedziami, ale NIE PRZYCHODZA, prosze pomozcie mi :(

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 15 sierpnia 2007, 12:48

czy coś zmieniałeś w skrypcie ??

czy inne powiadomienia dochodzą ?? np. o PW
jak nie to może wina funkcji mail lub złej konfiguracji SMTP w panelu admina
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 15 sierpnia 2007, 21:43

mateusz pisze:czy coś zmieniałeś w skrypcie ??
mateusz, NIE

mateusz pisze:czy inne powiadomienia dochodzą ?? np. o PW
Powiadomienia o PW na maila tez mi nie przychodza :(

mateusz, zas jesli chodzi o te ustawienia w palenu admina:
  • Ustawienia SMTPU żywaj serwera SMTP dla emaili:
    Wybierz Tak, jeśli chcesz aby wiadomości email były przesyłane przez odpowiedni serwer zamiast lokalnej funkcji mail. Tak Nie Adres serwera SMTP: Port serwera SMTP:
    Zmień tylko wtedy, gdy wiesz, że Twój serwer SMTP pracuje na innym porcie. Metoda uwierzytelnienia dla SMTP:
    Używany jeśli ustawiono login i hasło, jeśli nie jesteś pewien metody uwierzytelniania - zapytaj providera. PLAINLOGINCRAM-MD5DIGEST-MD5POP-BEFORE-SMTP Nazwa użytkownika SMTP:
    Wpisz nazwę użytkownika tylko wtedy, gdy jest wymagana przez Twój serwer SMTP. Hasło SMTP:
    Wpisz hasło tylko wtedy, gdy jest wymagane przez Twój serwer SMTP.
Tego nie wypelnialem bo myslalem ze nie trzeba bo w phpbb2 tego sie nie wyplenia i powiadomienia na maila o napisanym poscie przychodza, a tutaj niechca :(
Czy mozecie mi pomoc ?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 16 sierpnia 2007, 13:46

smtp jest niepotrzebne jeśli serwer obsługuje funkcje mail() jeśli jest inaczej to lepiej usupełnić smtp.

czy wcześniejsze forum chodziło na tym serwerze ?? skro twierdzisz ze powiadomienia szły a smtp było puste ??
Bebolek pisze:Powiadomienia o PW na maila tez mi nie przychodza
oczywiście zakładam że w profilu masz zaznaczona opcje aby je przysyłało forum :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 16 sierpnia 2007, 14:00

mateusz pisze:czy wcześniejsze forum chodziło na tym serwerze ?? skro twierdzisz ze powiadomienia szły a smtp było puste ??
mateusz owszem, wczesniejsze moje forum phpbb2 działało na tym serwerze i powiadomienia
o nowych postach z linkami do tych postow przychodzily mi na maila, a smtp było puste. Teraz mam phpBB3 RC4 i nie działaja powiadomienia :(
Nie przychodzą nawet powiadomienia o wiadomosciach prywatnych :( (PW)
I zapewniam wszem i wobec ze w profilu mam zaznaczona opcje zeby forum je przesyłało
Ale nie działa :cry: :cry: :cry: Pomoze mi ktos w koncu ??

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 16 sierpnia 2007, 14:17

Ustaw wysyłanie e-maili przez SMTP i zobacz czy działa.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 16 sierpnia 2007, 14:43

daro nic z tego, nie działa :( Niewiem co jest nie tak :cry:

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 16 sierpnia 2007, 14:47

Spróbuj wgrać jeszcze raz najnowsze pliki, jeżeli nie zadziała wgraj np. od RC1, RC2, RC3 i zobacz czy będzie działać. Jeżeli nie to skontaktuj się z administracją serwera.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 16 sierpnia 2007, 14:51

ja myśle ze skrypt forum phpbb3 RC4 jest zwalony - do konca nie jest dopracowany :(

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 16 sierpnia 2007, 17:19

Bebolek pisze:ja myśle ze skrypt forum phpbb3 RC4 jest zwalony - do konca nie jest dopracowany Sad
Czego wymagasz od Release Candidate? Można powiedzieć, że jest to jeszcze wersja "testowa".
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Bebolek

Post autor: Bebolek » 16 sierpnia 2007, 22:38

i lipa :( nikt mi nie pomoze :cry:

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 17 sierpnia 2007, 09:06

Spróbuj wgrać jeszcze raz najnowsze pliki, jeżeli nie zadziała wgraj np. od RC1, RC2, RC3 i zobacz czy będzie działać. Jeżeli nie to skontaktuj się z administracją serwera.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 17 sierpnia 2007, 10:38

daro powgrywałem pliki od nowa jeszcze raz i powiadomienia nie zadziałały :(
Później wgrałem od RC1 - nie działa, RC2 - nie działa, RC3 - nie działa i powrociłem do RC4 :(
Cóż, powiadomienia niechcą działać, jakoś to zniose echh :cry:

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”