powiadomienia mailem o każdej odpowiedzi
powiadomienia mailem o każdej odpowiedzi
Na moim forum zauważyłem taki problemik, polegający na tym, iż po napisaniu posta i jak ktoś udzieli odpowiedzi na tego posta to nie przychodzą mi powiadomienia na maila z linkiem do tego posta.
Patrzylem do Panelu admina ale te wszystkie funkcje mam wlaczone, wiec niewiem co jest nie tak,
czy ktos moze mi pomoc ?
Poprostu zeby mi przychodziły powiadomienia gdy ktos odpowie.
Patrzylem do Panelu admina ale te wszystkie funkcje mam wlaczone, wiec niewiem co jest nie tak,
czy ktos moze mi pomoc ?
Poprostu zeby mi przychodziły powiadomienia gdy ktos odpowie.
czy coś zmieniałeś w skrypcie ??
czy inne powiadomienia dochodzą ?? np. o PW
jak nie to może wina funkcji mail lub złej konfiguracji SMTP w panelu admina
czy inne powiadomienia dochodzą ?? np. o PW
jak nie to może wina funkcji mail lub złej konfiguracji SMTP w panelu admina
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
mateusz, NIEmateusz pisze:czy coś zmieniałeś w skrypcie ??
Powiadomienia o PW na maila tez mi nie przychodzamateusz pisze:czy inne powiadomienia dochodzą ?? np. o PW
mateusz, zas jesli chodzi o te ustawienia w palenu admina:
- Ustawienia SMTPU żywaj serwera SMTP dla emaili:
Wybierz Tak, jeśli chcesz aby wiadomości email były przesyłane przez odpowiedni serwer zamiast lokalnej funkcji mail. Tak Nie Adres serwera SMTP: Port serwera SMTP:
Zmień tylko wtedy, gdy wiesz, że Twój serwer SMTP pracuje na innym porcie. Metoda uwierzytelnienia dla SMTP:
Używany jeśli ustawiono login i hasło, jeśli nie jesteś pewien metody uwierzytelniania - zapytaj providera. PLAINLOGINCRAM-MD5DIGEST-MD5POP-BEFORE-SMTP Nazwa użytkownika SMTP:
Wpisz nazwę użytkownika tylko wtedy, gdy jest wymagana przez Twój serwer SMTP. Hasło SMTP:
Wpisz hasło tylko wtedy, gdy jest wymagane przez Twój serwer SMTP.
Czy mozecie mi pomoc ?
smtp jest niepotrzebne jeśli serwer obsługuje funkcje mail() jeśli jest inaczej to lepiej usupełnić smtp.
czy wcześniejsze forum chodziło na tym serwerze ?? skro twierdzisz ze powiadomienia szły a smtp było puste ??

czy wcześniejsze forum chodziło na tym serwerze ?? skro twierdzisz ze powiadomienia szły a smtp było puste ??
oczywiście zakładam że w profilu masz zaznaczona opcje aby je przysyłało forumBebolek pisze:Powiadomienia o PW na maila tez mi nie przychodza
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
mateusz owszem, wczesniejsze moje forum phpbb2 działało na tym serwerze i powiadomieniamateusz pisze:czy wcześniejsze forum chodziło na tym serwerze ?? skro twierdzisz ze powiadomienia szły a smtp było puste ??
o nowych postach z linkami do tych postow przychodzily mi na maila, a smtp było puste. Teraz mam phpBB3 RC4 i nie działaja powiadomienia
Nie przychodzą nawet powiadomienia o wiadomosciach prywatnych
I zapewniam wszem i wobec ze w profilu mam zaznaczona opcje zeby forum je przesyłało
Ale nie działa