Logowanie czy brak logowania - co radzicie?

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Adminka

Logowanie czy brak logowania - co radzicie?

Post autor: Adminka » 19 sierpnia 2005, 12:24

Mam takie pytanko - czy Waszym zdaniem lepsze są fora na których można pisać jedynie po zalogowaniu, czy wręcz przeciwnie - lepsze są otwarte?

Jakiś miesiąc temu udało nam się własnoręcznie (choć-my baby!) zbudować sobie małe forum na phpbb, jest pod adresem http://kobiety.nazwa.pl lub pod http://www.zadowolonekobiety.pl (są takie! :). Na razie ruch niewielki, ale się niespecjalnie z tym afiszujemy, bo cały czas mam świadomość, że forum jest dalekie technicznie od ideału i jeszcze trzeba nad tym posiedzieć. I tak udało się takie fiki miki tam zrobić, podłączyć pod statystyki, wstawić baner, wszystkiego po kolei powolutku się uczymy :)

No ale wracając do pytania - co zachęca do pisania: logowanie i tworzenie sobie "tożsamości" czy wręcz przeciwnie - wolna amerykanka słowna? Na razie mam bez logowania ale może to błąd?

bardzo-początkująca "Adminka" :)

MdK
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: MdK » 19 sierpnia 2005, 12:46

Logowanie. Mniejszy chaos. Nie będa Ci goście najeżdżali an forum ;).

Adminka

Post autor: Adminka » 19 sierpnia 2005, 13:48

uszi pisze:Logowanie. Mniejszy chaos. Nie będa Ci goście najeżdżali an forum ;).
no własnie na razie mi to raczej nie grozi ;))) A to nie zniechęca? Że trzeba kliknąć, wpisać, potwierdzić itd???

A przy okazji drugie pytanie - czy tokeny wprowadzać do logowania czy nie? Bo mi tu znajomy podpowiada, że mi roboty się podczepia i spamy będą rozsyłać jak nie będe miała tokenów? (dobrze te wszystkie nazwy mówię, bo może cos pokićkałam? w każdym razie chodzi mi o to wpisywanie literek).

Adminka

Awatar użytkownika
Duch Forum
Kontakt:

Post autor: Duch Forum » 19 sierpnia 2005, 23:30

Adminka pisze:no własnie na razie mi to raczej nie grozi Wink)) A to nie zniechęca? Że trzeba kliknąć, wpisać, potwierdzić itd???
Czasami tak. Jeżeli się chce napisać jednego posta to po co sięrejestrować? Lepiej zostać gościem.
Adminka pisze:A przy okazji drugie pytanie - czy tokeny wprowadzać do logowania czy nie?
Jeżeli nie masz problemu z botami to po co? Dopiero gdy one się zaczną uaktywnij blokadę.

mf

Post autor: mf » 22 sierpnia 2005, 14:26

Możesz dać brak potwierdzania rejestracji to trochę przyspieszy napisanie jakiegoś tematu. Oczywiście nie pozwalać pisać gościom bo szybko twoje forum będzie trudne do posprzątania.
Zapraszam na forum www.biznesforum.pl

Adminka

Post autor: Adminka » 23 sierpnia 2005, 21:50

to chyba tak właśnie zrobię - bez potwierdzania rejestracji. i na razie tokenów nie dam, chyba że mi się zaczną śmieci to wtedy je wprowadzę. Jeszcze przez chwilę pozwolę gościom pisać i jak (a w zasadzie JEŚLI) pojawi się więcej osób to wprowadzę to logowanie bez potwierdzania rejestracji.

Dzięki za rady! Naprawdę fajne to forum - dużo sobie czytam, coraz więcej rozumiem i bardzo jest miło, że nie krzyczycie, że pytanie głupie ;)

Adminka.

Awatar użytkownika
Duch Forum
Kontakt:

Post autor: Duch Forum » 24 sierpnia 2005, 11:21

Adminka pisze:coraz więcej rozumiem i bardzo jest miło, że nie krzyczycie, że pytanie głupie
Nie krzyczymy ponieważ Ty umiesz szukać i zadajesz sensowne pytania. A tego ogółowi brakuje...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”