Styl css dla moderatorskich wpisow

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
A.Mason
Kontakt:

Styl css dla moderatorskich wpisow

Post autor: A.Mason » 13 sierpnia 2005, 17:27

Chcialbym, aby moderatorzy w edycji postu mieli dodatkowe pole wyboru (takie jak obecnie jest "Kolor" i "Rozmiar"), w ktorym do wyboru mieliby rozne nazwy styli odpowiedzi, np:
- Moderator 1
- Moderator 2
- Moderator x

Do tych nazw chcialbym miec przypisane klasy z jakiegos pliku css (moze byc z css skorki, ale wolalbym jakis zewnetrzny plik css).

Czyli moderator dopisujac do cudzego postu wybiera styl Moderator 1.
A na forum pojawia sie::
<div class="Moderator1">Tresc dopisu</div>

Czy jest mozliwe zrobienie czegos takiego i w jaki sposob?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 13 sierpnia 2005, 21:31

może to niekoniecznie rozwiązuje problem ale może ci jakoś pomoże:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=306
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

A.Mason
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 13 sierpnia 2005, 23:17

mateusz pisze:może to niekoniecznie rozwiązuje problem ale może ci jakoś pomoże:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=306
A co dokladnie robi ten mod? W opisie jest tylko, ze dodaje znacznik dostepny tylko moderatorom? Ale czemu ma sluzyc?
Z tego, co zauwazylem w modzie mozna ustawic styl cytowania (klasa mod). Czyli wyglada na to, ze umieszczejac [mod]Tekst[/mod], tekst ten zostanie wyrozniony formatem nadanym w stylu. Ale zauwazylem jeszcze jakies komentarze, ze nie mozna zmieniac postow, ktore byly moderowane. Nie za bardzo wiem o co chodzi?
Ale oki, mod wyglada na dobre rozwiazanie zastepcze, chociaz przydziela jednakowa klase kazdemu moderatorowi. Dzieki.

A.Mason
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 14 sierpnia 2005, 07:40

Oki, dziala bardzo ladnie, ale znalazlem sposob na dostosowanie go wg moich potrzeb, ale brak mi umiejetnosci, zeby to wykonac.
W kodzie moda jest:

Kod: Zaznacz cały

<tr><td class="quote">
Dodatkowo jakos zdefiniowana jest zmienna osoby moderujacej:

[mod="Moderator"]
W jako sposob zmienic aby zamiast nazwy stylu byla zmienna z moderatorem? Cos takiego:

<tr><td class="$Moderator$">

----------------

I jeszcze jedno: zwykly uzytkownik nie moze odpowiedziec na posta moderowanego, ze wzgledu na uzycie znaczka [mod]. Czy mozliwe jest, aby w odpowiedzi [mod][/mod] bylo zamieniane na cytat zwykly?

A.Mason
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 14 sierpnia 2005, 18:24

A.Mason pisze:W jako sposob zmienic aby zamiast nazwy stylu byla zmienna z moderatorem? Cos takiego:

<tr><td class="$Moderator$">
Udalo mi sie rozwiazac samemu, zamiast mod wstawilem zmienna z {}. Gdybym mogl, dalbym sobie sam plusa :-)

Nadal jednak nie wiem, jak rozwiazac problem nr 2?

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”