http://www.dnasir.com/2011/11/09/share- ... bb-boards/
Przerobiłem ten tutorial i wszystko ładnie chodzi tylko mam problem ze wspólną bazą avatarów. W jaki sposób mogę podać tą samą ścieżkę do zapisu avatarów skoro fora są zainstalowane na różnych podstronach?
MULTIFORUM - wspólny avatar
Re: MULTIFORUM - wspólny avatar
Aby avatary zapisywały się w jednym katalogu należy u hostingowca stworzyć odpowiednie symlinksy.
Avatary zapisują się pod dziwnymi nazwami, które można znaleźć w bazie danych w tabeli config i następnie w config_name - avatar_salt i tam pod value. Zgodnie z instrukcją z poprzedniego posta zmieniłem wartości na jednolite ale avatary nadal zapisują się pod starymi nazwami. Czy wiecie dlaczego nazwy pod jakimi się zapisują avatary się nie zmieniły?
Avatary zapisują się pod dziwnymi nazwami, które można znaleźć w bazie danych w tabeli config i następnie w config_name - avatar_salt i tam pod value. Zgodnie z instrukcją z poprzedniego posta zmieniłem wartości na jednolite ale avatary nadal zapisują się pod starymi nazwami. Czy wiecie dlaczego nazwy pod jakimi się zapisują avatary się nie zmieniły?
Wrzoch mógłbyś coś więcej powiedzieć na ten temat? Jak takie coś zrobić?
Ale o co dokładnie pytasz? O multiforum czy symlinksy?
Problem udało się rozwiązać poprzez przypisanie drugiemu forum tabeli config z bazy danych pierwszego forum.
Avatary działają, pytanie tylko za jakie elementy dokładnie jest odpowiedzialna tabela config?
Avatary działają, pytanie tylko za jakie elementy dokładnie jest odpowiedzialna tabela config?