Przenoszenie forum - dziwny problem [rozwiązane]

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
My4tic
Kontakt:

Przenoszenie forum - dziwny problem [rozwiązane]

Post autor: My4tic » 22 lipca 2005, 14:23

Wiec przeniosłem forum pod adres http://www.5th-element.fc.pl/forum/ , zmieniłem konfiguracje sql... a tu nie działa, wpisywałem w sql rózne mozliwosci "/forum", "/forum/", "forum/" a tu ciagle nic nie chodzi.

Zero reakcji na zmiany w SQL. Jakies dziwne to było to wywaliłem całą baze sql z serwera... a tu forum dalej sie (nie)odzywa.

Czy sciezki zapisywane są jeszcze gdzies w plikach? Znalazłem cos "$phpbb_root_path = './';" i tez zmieniałem na rózne sposoby.

Index.php ciągle szuka plików pod starym adresem ;-/

Kod: Zaznacz cały

Warning: main(./extension.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 25

Warning: main(./extension.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 25

Warning: main(): Failed opening './extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 25

Warning: main(./common.): failed to open stream: No such file or directory in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 26

Warning: main(./common.): failed to open stream: No such file or directory in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 26

Warning: main(): Failed opening './common.' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 26

Fatal error: Call to undefined function: message_die() in /home/x5thelem/public_html/viewforum.php on line 74
Powinno być

Kod: Zaznacz cały

Warning: main(./extension.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/x5thelem/public_html/forum/viewforum.php on line 25
Cache raczej odpada ;-)

Będę wdzieczny za pomoc ;) Chce reaktywować forum a tu juz jakis problem ;)
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2005, 14:38 przez My4tic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Negatyf
Kontakt:

Post autor: Negatyf » 22 lipca 2005, 15:28

A wrzuciłes te pliki extensions i common do kgłównego katalogu?

My4tic
Kontakt:

Post autor: My4tic » 22 lipca 2005, 15:30

Tak... przeniosłem wszystko tak jak było na starym serwerze :?

Awatar użytkownika
Duch Forum
Kontakt:

Post autor: Duch Forum » 23 lipca 2005, 19:02

Zmień przez phpMyAdmin'a adres i ścieżke do forum!

My4tic
Kontakt:

Post autor: My4tic » 23 lipca 2005, 19:57

Tak jak pisałem wczesniej adresy te zmieniałem.. co wiecej... gdy widzialem ze nic to nie daje calkowicie wywalilem baze sql a forum dalej szuka index.php pod starym adresem... tak jakby scieska byla zapisana gdzies w pliku.

artur

Post autor: artur » 25 lipca 2005, 02:27

Forum przenosiles z http://www.5th-element.fc.pl na http://www.5th-element.fc.pl/forum, czy z kompletnie innego serwera na obecny?
Piszesz, ze powinno byc /home/x5thelem/public_html/forum/, a jest bez "forum", wiec jednak moze zapomniales dodac "forum" w tabieli config w bazie?

My4tic
Kontakt:

Post autor: My4tic » 25 lipca 2005, 14:37

OK. Dzieki wszystkim za pomoc. Juz sobie poradzilem. Wkradł sie jakiś błąd... ponowne wgranie sql i wrzucenie plików podziałało choć wrzuciłem to samo co wczesniej ;)

Pzdr

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”