[mChat] Problem ze stylem i mChatem

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Maras532

[mChat] Problem ze stylem i mChatem

Post autor: Maras532 » 19 sierpnia 2014, 15:02

Witam otóż mam problem z modyfikacją mChat. Chodzi o to, że mChat działa nie ważne z jakiego stylu bym korzystał. Jednakże gdy spróbuję używać stylu Supernova, który ma być domyślnym stylem dla forum w przyszłości nie pokazuje mi się ta modyfikacja. Dopiero za pośrednictwem nazwa_forum.hosting.pl/mchat.php mogę do niego przejść. Tymczasem chciałbym aby był on widoczny bez takiej konieczności. Dodam też, że guzik jaki dodałem do overall_header mający przenosić do chatu, nie wyświetla się.

PS Po odświeżeniu motywu i stylu pojawił się error:

Kod: Zaznacz cały

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/fmforum/public_html/cache/tpl_supernova_index_body.html.php on line 44

Aviator
Administrator

Re: [mChat] Problem ze stylem i mChatem

Post autor: Aviator » 19 sierpnia 2014, 23:02

Błąd oznacza nieprawidłowo zainstalowaną modyfikacje.

Maras532

Post autor: Maras532 » 20 sierpnia 2014, 13:45

Psikus, w takim razie dziękuje. Zainstaluję modyfikację jeszcze raz i napiszę czy działa.

A żeby nie tworzyć spamu i nie zakładać kolejnego tematu - chciałbym zapytać o jedną rzecz. Mianowicie po zainstalowaniu modyfikacji Helpmod 1.0.0 wyświetla mi się statystyka pochwał w liście użytkowników, w widoku profilu ale niestety w temacie nie wyświetla mi się ikonka odpowiedzialna za przyznawanie pochwał tj. ten plusik. Widziałem, że ktoś miał podobny problem i zgłosił go na innym forum ale nie otrzymał pomocy. Czy moglibyście mi powiedzieć czy jest to wina wadliwej modyfikacji czy tego, że modyfikację tą instalowałem na stylu Supernova?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 20 sierpnia 2014, 14:59

Uprawnieia sprawdź.

Maras532

Post autor: Maras532 » 20 sierpnia 2014, 17:18

Uprawnienia na 100% są dobre. Żeby mieć 100% pewność pododawałem też indywidualne i zgodnie z tym co znalazłem na tym forum zaznaczyłem, że tylko autor tematu może wystawić pochwałę na nigdy.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 20 sierpnia 2014, 17:42

Wszystko dobrze wykonales dla tego stylu? Pliki też wgrales tam gdzie trzeba dla tego stylu Supernova?

Maras532

Post autor: Maras532 » 20 sierpnia 2014, 18:43

Tak. Próbowałem też z mChatem, który jest mimo wszystko dla mnie priorytetem i napotkałem takie oto komunikaty gdy przechodzę pod ścieżkę nazwa_forum.hosting.pl/mchat_install.php
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 150: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/adm/index.php on line 154: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/pl/common.php:1)
Nie mam pojęcia o co chodzi.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 20 sierpnia 2014, 19:43

Nie wiem jaką masz wiedzę w zakresie phpbb3,ale błędy są wynikiem źle zmodyfikowanych plików.
Przeczytaj ten poradnik i sprawdź czy robisz podobnie. www.phpbb.pl/article/jak_instalowac_modyfikacje

Maras532

Post autor: Maras532 » 21 sierpnia 2014, 10:40

Jako, że jestem dopiero początkującym jeżeli chodzi o PHPBB3 bo przeniosłem się na ten skrypt z Przema to korzystałem już z tego poradnika. Niestety robię wszystko zgodnie z nim, a przy wejściu do panelu administratora bądź też uruchomieniu /mchat_install.php wyskakują te w/w błędy i panel administratora się nie otwiera.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 21 sierpnia 2014, 12:10

W jakim programie edytujesz pliki?

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”