Witam.
Zainstalowałem modyfikację: advertisement_management_1_0_10_pl i mam mały problem. Proszę o pomoc w odszukaniu pliku który należy zmodyfikować żeby usunąć ze stopki ten link (pokazano na obrazku) tłumaczę dlaczego chcę go usunąć:
1. Link prowadzi do strony która nic nie wnosi do rozbudowy lub pomocy dotyczącym ''phpbb''
2. Nie jestem pewien czy właścicielem modyfikacji jest osoba która dodała link do modyfikacji.
3. Załączona licencja zezwala mi na modyfikację kodu modyfikacji w całości to jej część:
(2) offer you this license which gives you legal permission to copy,
distribute and/or modify the software.
To strona do której prowadzi link: http://lithiumstudios.org/?reqp=1&reqr=ozAhM2IfpJ4hL3x=
Tu obrazek co chcę zmienić/usunąć: http://i58.tinypic.com/6quut0.png
Dziękuję za pomoc
advertisement_management_1_0_10_pl
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: advertisement_management_1_0_10_pl
Takie linki są pozostawione przez autorów modyfikacji, usunięcie ich wiąże się z brakiem wsparcia technicznego na każdej ze stron nie tylko od samego autora, tym bardziej takich informacji się nie podaje jak sunąć takie "podpisy"Apatryda pisze: Link prowadzi do strony która nic nie wnosi do rozbudowy lub pomocy dotyczącym ''phpbb''
Tu widzę, że faktycznie domena wygasła do której prowadzi link i raczej można by zmienić ten link na dane autora.
Odnośnik znajduję się w pliku ads\style\overall_footer.html
Re: advertisement_management_1_0_10_pl
Witam,
Dzięki za szybką reakcję i chęć pomocy, niestety ale to nie tu tkwi w/w problem (ja też tak pomyślałem że to tam może być, jak wyżej opisałeś) niestety ale to nie ten plik dla pewności zrobiłem kopie pliku: overall_footer.html w (ads\style\overall_footer.html) i go całkowicie usunąłem z serwera a forum nadal działało ze wszystkimi linkami z w/w pliku. Przywróciłem kopie pliku, bufor wyczyszczony, style i obrazki odświeżone... jeżeli masz jakiś pomysł gdzie to może być to proszę o pomoc (ja przeszukałem cały skrypt z odnośnikami do overall_footer.html i nic...
a to co mam w pliku w który mi podałeś wyżej do zmodyfikowania.
i to wszystko co tam jest.
Pozdrawiam
Dzięki za szybką reakcję i chęć pomocy, niestety ale to nie tu tkwi w/w problem (ja też tak pomyślałem że to tam może być, jak wyżej opisałeś) niestety ale to nie ten plik dla pewności zrobiłem kopie pliku: overall_footer.html w (ads\style\overall_footer.html) i go całkowicie usunąłem z serwera a forum nadal działało ze wszystkimi linkami z w/w pliku. Przywróciłem kopie pliku, bufor wyczyszczony, style i obrazki odświeżone... jeżeli masz jakiś pomysł gdzie to może być to proszę o pomoc (ja przeszukałem cały skrypt z odnośnikami do overall_footer.html i nic...
a to co mam w pliku w który mi podałeś wyżej do zmodyfikowania.
Kod: Zaznacz cały
</div>
</div>
<span class="corners-bottom"><span></span></span>
</div>
</div>
</div>
<!--
We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com.
This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers
but also helps build interest, traffic and use of phpBB. If you (honestly) cannot retain
the full copyright we ask you at least leave in place the "Powered by phpBB" line, with
"phpBB" linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our
forums may be affected.
The phpBB Group : 2006
// -->
<div id="page-footer">
<!-- IF S_COPYRIGHT_HTML -->