phpbb3 / PEAR mail / bez phpowego mail()

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
ilmash

phpbb3 / PEAR mail / bez phpowego mail()

Post autor: ilmash » 27 września 2013, 20:04

jak już tutaj kiedyś pisałem walczyłem jakiś czas temu ze stroną stawianą na hostingu polsl.pl, dla koła naukowego. wakacje minęły, więc i wypadałoby w końcu z mojej strony skończyć co zacząłem a problem jest taki:

nie mam dostępnej funkcji mail(), domyślne ustawienie wysyłania za pomocą SMTP nie pomoże równierz, z informacji jakie uzyskałem wiem, że powinienem użyć funkcji z biblioteki PEAR...w porządku, jak zrobię prosty formularz kontaktowy to działa, bez problemu. ale jak to zintegrować z procesem rejestracji? (tyle mi wystarczy)

teraz dla tych bardziej obeznanych w php pytanie: czy można dopisać kilka linijek w którymś ze skryptów wykorzystywanych do rejestracji (więc pewnie ucp_register.php albo functions_messenger.php) tak, żeby podczas/po rejestracji wykonała się prosta rzecz: wysłanie maila o treści "nowy użytkownik!" i tyle. jakaś podpowiedź jak to zaimplementować? w którym miejscu? nie proszę o odwalenie roboty za mnie ale jakąś konkretną wskazówkę

a, wujek google zna temat...ludzie pytają, ale jeszcze nikt nie dostał odpowiedzi
GG: 9447036 || mail: ilmash01@gmail.com

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Kontakt:

Re: phpbb3 / PEAR mail / bez phpowego mail()

Post autor: Bielu » 27 września 2013, 22:35

Jest to dosyć duża integracja w skrypt i wymagała by poświęcenia dużej ilości czasu oraz dobrej znajomości php, a także phpbb3 ;).
Wątpię żebyś sobie poradził z taką modyfikacją
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

ilmash

Post autor: ilmash » 28 września 2013, 02:15

prosty form wysyłany POSTem, jak z dowolnych przykładów PEARa, wysyła się przecież nie trudniej niż(w htmlu ofc)

Kod: Zaznacz cały

<form name="send_form" id="send_form" method="POST" action="powiadomienie.php">
naprawdę tak trudno byłoby dopisać gdzieś linijkę, która wykonywałaby z góry narzucony skrypt w 'powiadomienie.php'? aż nie wierzę.
GG: 9447036 || mail: ilmash01@gmail.com

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Bielu » 28 września 2013, 11:54

z tego co pamiętam phpbb3 ma nadpisaną funkcję mail, więc trzeba by przepisać całą funkcję phpbb3 na peara, jęśli chodzi o rejestracje.
A samo wysyłanie powiadomień może byś to zrobił.
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”