medeish pisze:Pliki tekstowe jak najbardziej mają kodowanie, chociaż nie widać tego na pierwszy rzut oka. Możesz to sprawdzić np. w Notepad++ (karta Format).
Oczywiście to prawda, całe forum jest w kodowaniu UTF-8 tak jaki i plki TXT
medeish pisze:
Rozwiń co masz na myśli. Piszesz, że dotyczy to wszystkich wiadomości, ale PW już nie. Posty i tematy obsługują poprawnie polskie znaki?
Polskie znaki są w : Tematach, postach, wiadomościach PW, temacie wiadomości e-mail.
Polskich znaków nie ma: w zawartości wiadomości email.
medeish pisze:
Podaj jeszcze jaki masz hosting. Możesz też spróbować ustawić wysyłkę przez zewnętrzny serwer SMTP np. GMail (opisywałem kilka razy na forum jak to skonfigurować).
Tak jak wcześniej pisałem, sprawdzałem to na kilku kontach email tzn. u kilku dostawców w tym i gmail. Czyli wysyłałem wiadomości przez zewnętrzne serwery SMTP jak i wewnętrzne z forum.
Hosting to mój NAS
Wyeliminowałem, kodowanie wiadomości TXT oraz problemy z pocztą bo na każdej dzieje się to samo.
Polskie znaki nie tylko są zamieniane z tych co są pobierane z wiadomości TXT, także wszystkie polskie znaki wpisane do wiadomości są zamieniane na znaki zapytania. "Wszystkie literki z ogonkami s?? zamieniane na znaki zapytania i c???? z tym
fantem zrobi?? ?"
A temat "Teścik słowny" nie tknięty, czyli problem się dzieje przy przekazywaniu wiadomości z forum.