Do forum phpbb 3.0.11PL (testowane na lokalnym komputerze i XAMPie) zainstalowałem poprzez AutoMOD-a dodatek Advanced BBCode Box 3 (mssti_abbc3.zip). Pełna funkcjonalność edytora postów (jaką daje Advanced BBCode Box 3) jest tylko gdy ustawione są style prosilver lub subsilver2. Gdy zmieniam styl na inny, edytor postów staje się "ubogim" edytorkiem bez funkcjonalności Advanced BBCode Box 3.
Spędziłem już kilka godzin na poszukiwaniach w necie klarownego rozwiązania dla "początkującego" użytkownika phpbb. Ktoś może pomóc?
[Advanced BBCode Box 3] Nie działa na innym stylu niż wbudow
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: [Advanced BBCode Box 3] Nie działa na innym stylu niż wb
a zainstalowałeś Advanced BBCode Box 3 na innych stylach?
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu
=====================
Doprecyzuje.
Na świeżo zainstalowanym forum phpbb 3.0.11PL instaluje styl bluesuavity. Ustawiam go jako domyślny a pozostałe style (prosilver lub subsilver2) usuwam. Instaluję autoMODa. Przez automoda instaluję (na domyślnym stylu bluesuavity) Advanced BBCode Box 3. AutoMOD wszystko ładnie instaluje (wszystkie potwiedzenia na zielono: wykonano), ale gdy zakładam temat i piszę post nie mam do dyspozycji zaawansowanego edytora. Dopiero jak zmienię styl na prosilver lub subsilver2.
Czy coś muszę jeszcze ręcznie zrobić dla mojego stylu bluesuavity? AutoMOD przecież zainstalował Advanced BBCode Box 3.
W paczce z Advanced BBCode Box 3 nie ma żadnych informacji, aby coś trzeba było "ręcznie" dorobić więc pytam tutaj.
Na świeżo zainstalowanym forum phpbb 3.0.11PL instaluje styl bluesuavity. Ustawiam go jako domyślny a pozostałe style (prosilver lub subsilver2) usuwam. Instaluję autoMODa. Przez automoda instaluję (na domyślnym stylu bluesuavity) Advanced BBCode Box 3. AutoMOD wszystko ładnie instaluje (wszystkie potwiedzenia na zielono: wykonano), ale gdy zakładam temat i piszę post nie mam do dyspozycji zaawansowanego edytora. Dopiero jak zmienię styl na prosilver lub subsilver2.
Czy coś muszę jeszcze ręcznie zrobić dla mojego stylu bluesuavity? AutoMOD przecież zainstalował Advanced BBCode Box 3.
W paczce z Advanced BBCode Box 3 nie ma żadnych informacji, aby coś trzeba było "ręcznie" dorobić więc pytam tutaj.
w automodzie masz szczegóły dla wtyczki i zrób instalacje dla twojego stylu
=====================
=====================
No właśnie w automodzie nie ma żadnych innych opcji. Jedynie gdy wejdę w szczegóły (Advanced BBCode Box 3), to wyświetla mi się pokazane na screenie okno, które pod przeglądarką Google Chrome albo Firefox wskazuje, jakby w miejscu wskazanego paska, "coś" jeszcze było. Pod Internetem Explorerem nie ma tego efektu.
- Załączniki
-
- automod.jpg
- (308.44 KiB) Pobrany 2149 razy
-
- szczegoly.jpg
- (234.44 KiB) Pobrany 2142 razy
Przez kilka postów Bielu Cie uświadamia, że automod instaluje modyfikacje tylko na podstawowych stylach Prosilver i Subsilver na innych stylach musisz wykonać sam modyfikacje.
W szczegółach jest możliwość wykonania zmian dla styli opartych PS lub sbs 2Psikus pisze:Przez kilka postów Bielu Cie uświadamia, że automod instaluje modyfikacje tylko na podstawowych stylach Prosilver i Subsilver na innych stylach musisz wykonać sam modyfikacje.
Ps. wyłącz debuga potem próbuj instalować.
=====================
=====================
Dobra przedstawiam jak metodą prób i błędów to zrobiłem.
Po zainstalowaniu przez autoMODa będąc w automodzie gdy wyświetlany jest u góry napis:
"Mod został zainstalowany
Aby zakończyć instalację mod wymaga zewnętrznego instalatora. Kliknij tutaj, by kontynuować.
Wróć do AutoMODa"
wyszukałem w opisie poniżej co gdzie i jak autoMOD zastąpił dla stylu prosilver (linijki z opisem: styles/prosilver/...) i zrobiłem to dokładnie dla mojego stylu (ale tylko dla plików w katalogu mojego stylu tzn. styles/moj_styl/...). Następnie więdząc na jakim stylu opiera się mój styl (BlueSuavity oparty jest na prosilver) skopiowałem z paczki [Advanced BBCode Box 3] z katalogu root/styles/prosilver/template skopiowałem całą zawartość do .../styles/moj_styl/template
Na samym końcu wszedłem w styl i odświerzyłem:
- szablony
- motywy
- zestawy obrazków
Wszystko działa. Teraz będę testował.
Temat do zamknięcia.
Po zainstalowaniu przez autoMODa będąc w automodzie gdy wyświetlany jest u góry napis:
"Mod został zainstalowany
Aby zakończyć instalację mod wymaga zewnętrznego instalatora. Kliknij tutaj, by kontynuować.
Wróć do AutoMODa"
wyszukałem w opisie poniżej co gdzie i jak autoMOD zastąpił dla stylu prosilver (linijki z opisem: styles/prosilver/...) i zrobiłem to dokładnie dla mojego stylu (ale tylko dla plików w katalogu mojego stylu tzn. styles/moj_styl/...). Następnie więdząc na jakim stylu opiera się mój styl (BlueSuavity oparty jest na prosilver) skopiowałem z paczki [Advanced BBCode Box 3] z katalogu root/styles/prosilver/template skopiowałem całą zawartość do .../styles/moj_styl/template
Na samym końcu wszedłem w styl i odświerzyłem:
- szablony
- motywy
- zestawy obrazków
Wszystko działa. Teraz będę testował.
Temat do zamknięcia.