[MChat] i [Gallery] goście mają ikonki i napisy po angielsku

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
marcinsik
Kontakt:

[MChat] i [Gallery] goście mają ikonki i napisy po angielsku

Post autor: marcinsik » 15 lutego 2013, 17:01

Witam
Moje forum http://forumkurierow.pl/
PHP 3 zainstalowane modyfikacje
AutoMod
MChat pl
Gallery pl
NV recent topics
NV advanced last topic titles

Mam problem z dwoma modami a mianowicie Mchat i Gallery, zalogowany użytkownik ma ikonke do galerii tak jak powinni być Galeria natomiast gość -Gallery.
I tak samo z Mchat zalogowani użytkownicy mają wszystko po polsku :ilu użytkowników na czacie, wyślij, wyczyść, uśmieszki i td. natomiast goście mają wszystko po angielsku.
Koledzy co poprawić w forum

Testowy Użytkownik
test
test 812
Sprawdżcie jako zalogowany użytkownik.

Aviator
Administrator

Re: [MChat] i [Gallery] goście mają ikonki i napisy po angie

Post autor: Aviator » 17 lutego 2013, 19:38

Spróbuj przeinstalować cały pakiet tłumaczenia skryptu.

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 19 lutego 2013, 19:04

na forum masz zainstalowane tłumaczenie PL i EN?
Wsparcie phpBB PL !!

marcinsik
Kontakt:

Post autor: marcinsik » 23 lutego 2013, 18:45

Przeinstalowałem pakiet tłumaczeń pl, czyszczenie cache,odświeżenia stylów ale cały czas był ten sam problem, zalogowani użytkownicy mieli napisy po polsku ale goście już po angielsku.Usunąłem mod i od nowa zainstalowałem i znowu to samo, tak więc problem chyba leży gdzieś głębiej. Po przejrzeniu forum i innych stron związanych z owym modem zdecydowałem się na inny krok może nie do końca przyjazny dla użytkowników chcących przeglądać moje forum po angielsku - mianowicie w pliku językowym en mchat_lang pozmieniałem napisy typu Smiles na uśmieszki, Send na wyślij i td. i teraz ładnie po polsku są napisy Może to nie jest najlepsze rozwiązanie ale działa.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 25 lutego 2013, 13:01

marcinsik pisze:Przeinstalowałem pakiet tłumaczeń pl
Rozumiem że oprócz re-instalacji w ACP również usunąłeś cały katalog 'PL' z FTP i wgrałeś nowy pobrany z naszej strony?

marcinsik
Kontakt:

Post autor: marcinsik » 01 marca 2013, 17:16

Mchat który instalowałem miałem wersje pl .Usunąłem i od nowa zainstalowałem moda (oczywiście czyszczenie cache,przeglądarki odświeżanie stylów) ale przed nową instalacją nie usunąłem katalogu pl, mój błąd i pewnie dlatego po nowej instalacji wychodziło cały czas to samo. Spróbuje teraz usunąć moda, od razu usunę z katalogu pl odpowiednie pliki i zainstaluje od nowa. Co co napisałem dwa posty wyżej to niezbyt dobre rozwiązanie , działające ale to już nie to co powinno być .Napisze czy zadziałało Psikus to co napisałeś .

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 01 marca 2013, 21:24

marcinsik pisze: z katalogu pl
Nie chodzi mi o usuniecie plików tłumaczenia moda, tylko całego skryptu phpbb3. Usuń cały katalog 'pl' i wgraj świeży pobrany z naszej strony.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”