co to są kanały i jak je wyłączyć?
Re: co to są kanały i jak je wyłączyć?
Kanały umożliwiają szybkie informowanie o nowych postach/tematach, bez wchodzenia na forum. RSS/Atom można odbierać bezpośrednio w przeglądarce (chyba tylko Chrome nie ma tego wbudowanego) lub w osobnych programach (klientach).
Wyłączyć możesz je w panelu administracji -> Kanały informacyjne.
Wyłączyć możesz je w panelu administracji -> Kanały informacyjne.
Czy dużo użytkowników korzysta z tych kanałów?
arbekaite - arbekaite@o2.pl
Pytasz ogólnie czy są one popularne czy, że dużo użytkowników korzysta z nich na forum ABW? 
Na pierwsze mogę odpowiedzieć: sądzę, że niewiele, bo korzystanie z nich na forum nie jest zbyt wygodne. Lepiej sprawdzają się powiadomienia e-mail. Same kanały bardzo dobrze się sprawiają, ale przy treści takiej jak aktualności czy artykuły.
Na pierwsze mogę odpowiedzieć: sądzę, że niewiele, bo korzystanie z nich na forum nie jest zbyt wygodne. Lepiej sprawdzają się powiadomienia e-mail. Same kanały bardzo dobrze się sprawiają, ale przy treści takiej jak aktualności czy artykuły.
Właśnie o to mi chodziło.weeb pisze:Na pierwsze mogę odpowiedzieć: sądzę, że niewiele, bo korzystanie z nich na forum nie jest zbyt wygodne. Lepiej sprawdzają się powiadomienia e-mail. Same kanały bardzo dobrze się sprawiają, ale przy treści takiej jak aktualności czy artykuły.
arbekaite - arbekaite@o2.pl