Zawieszenie wczytania strony.
Zawieszenie wczytania strony.
Witam od dwóch dni moje forum ma pewien problem.
Po kliknięciu na jakikolwiek link, zaczyna wczytywać żądany link ale nic dalej się nie dzieje. Dopiero po zatrzymaniu i ponownym odświeżeniu strony bez problemu wczytuje się.
Nie dzieje się to zawsze, ale statystycznie na 10 kliknięć 6 razy zawiecha.
Nie wiem czy jest to wina jakiegoś modu, ale wydaje mi się że nie. Ostatni mod instalowałem jakieś 10 dni temu i w tedy działało wszystko bez zarzutu.
Serwer mam postawiony na OVH.
Adres forum zawodstatysta.pl
Zauważyłem że, ten problem zaczął występować gdy wzrosła liczba odwiedzających forum. Niestety po kontakcie z ovh okazało się że obecne obciążenie serwera nie powinno powodować takich bugów.
Proszę o pomoc.
Po kliknięciu na jakikolwiek link, zaczyna wczytywać żądany link ale nic dalej się nie dzieje. Dopiero po zatrzymaniu i ponownym odświeżeniu strony bez problemu wczytuje się.
Nie dzieje się to zawsze, ale statystycznie na 10 kliknięć 6 razy zawiecha.
Nie wiem czy jest to wina jakiegoś modu, ale wydaje mi się że nie. Ostatni mod instalowałem jakieś 10 dni temu i w tedy działało wszystko bez zarzutu.
Serwer mam postawiony na OVH.
Adres forum zawodstatysta.pl
Zauważyłem że, ten problem zaczął występować gdy wzrosła liczba odwiedzających forum. Niestety po kontakcie z ovh okazało się że obecne obciążenie serwera nie powinno powodować takich bugów.
Proszę o pomoc.
Re: Zawieszenie wczytania strony.
Jakie to linki?
Można powiedzieć, że wszystkie linki, nie ma reguły.
Czasami wchodzę w ogłoszenia z sieci i się wiesza, albo w sprawy branżowe. Zdarza się również że główna strona forum.
Nie przesadzę jeśli napiszę że dotyczy to wszystkich działów i postów. Z tym że nie zawsze dany link się zawiesza.
Przeładowanie strony (CTRL + R )pomaga, ale nie o to polska walczyła.
Wyczyściłem Cache, może to coś da. Wydaje mi się że tu chodzi o mysql, że coś z tym fantem jest nie tak.
Czasami wchodzę w ogłoszenia z sieci i się wiesza, albo w sprawy branżowe. Zdarza się również że główna strona forum.
Nie przesadzę jeśli napiszę że dotyczy to wszystkich działów i postów. Z tym że nie zawsze dany link się zawiesza.
Przeładowanie strony (CTRL + R )pomaga, ale nie o to polska walczyła.
Wyczyściłem Cache, może to coś da. Wydaje mi się że tu chodzi o mysql, że coś z tym fantem jest nie tak.
U mnie to forum chodzi poprawnie, zgłaszał ktoś jeszcze z twoich userów ten problem, czy występuje tylko u Ciebie?
Występuje u mnie na 3 kompach a jakieś 10 min temu mod zgłosił że to samo miał.
Po wyczyszczeniu cachu jak dotej pory nie miałem zawiechy. Sprawdzam też szybkość ładowania strony i tez jest ok, więc to chyba była wina zapchanego cachu
Takie wyniki wyszły, ale dopiero po sprzątaniu:
Sprawdzany adres www: http://zawodstatysta.pl
Data testu: 2012-11-02 15:41:57
Tytuł strony: Zawodstatysta.pl • Strona główna forum
Status: OK
Nagłówki serwera www:
Server: Apache/2.2.X (OVH)
X-Powered-By: PHP/5.3.16
Content-Encoding: gzip
Czas odp. DNS: 0.000 sekundy
Czas połączenia: 0.473 sekundy
Czas zapytania: 0.564 sekundy
Czas odpowiedzi: 0.627 sekundy
Ilość pobranych danych: 218.04 kB
Prędkość pobierania: 51.7 kB/s
Po wyczyszczeniu cachu jak dotej pory nie miałem zawiechy. Sprawdzam też szybkość ładowania strony i tez jest ok, więc to chyba była wina zapchanego cachu
Takie wyniki wyszły, ale dopiero po sprzątaniu:
Sprawdzany adres www: http://zawodstatysta.pl
Data testu: 2012-11-02 15:41:57
Tytuł strony: Zawodstatysta.pl • Strona główna forum
Status: OK
Nagłówki serwera www:
Server: Apache/2.2.X (OVH)
X-Powered-By: PHP/5.3.16
Content-Encoding: gzip
Czas odp. DNS: 0.000 sekundy
Czas połączenia: 0.473 sekundy
Czas zapytania: 0.564 sekundy
Czas odpowiedzi: 0.627 sekundy
Ilość pobranych danych: 218.04 kB
Prędkość pobierania: 51.7 kB/s
Niestety sytuacja zaczęła się powtarzać.
Psikus napisałeś że u Ciebie działa, ale z tym jest tak że np 5 razy zadziała a za szóstym zawiecha.
Szukałem rozwiązania tego problemu, ale nikt nie ma pojęcia jaka to jest przyczyna.
Jeszcze raz proszę o pomoc.
Psikus napisałeś że u Ciebie działa, ale z tym jest tak że np 5 razy zadziała a za szóstym zawiecha.
Szukałem rozwiązania tego problemu, ale nikt nie ma pojęcia jaka to jest przyczyna.
Jeszcze raz proszę o pomoc.
Jaki pakiet masz na OVH? Twoje forum jest malutkie, nie sądzę żebyś przekraczał dostępne zasoby. Problemem może być jednak inny użytkownik serwera (innego konta hostingowego), mocniej obciążający serwer - stąd ta nieregularność w długim ładowaniu strony.
Napisz jeszcze, jakie modyfikacje masz na forum. Proponuję też poeksperymentować i przez pewien czas używać "czystego" phpBB. W ten sposób wyeliminujemy/potwierdzimy problematyczną modyfikację. Dużo bardziej prawdopodobna jest jednak pierwsza opcja.
Napisz jeszcze, jakie modyfikacje masz na forum. Proponuję też poeksperymentować i przez pewien czas używać "czystego" phpBB. W ten sposób wyeliminujemy/potwierdzimy problematyczną modyfikację. Dużo bardziej prawdopodobna jest jednak pierwsza opcja.
Wykorzystywane forum:
ACP Add User MOD
Almsamim WYSIWYG edytor dla phpBB3
Auto Backup
Friend Request Approval MOD 0.8.0
Full Style Refresh
Guest Hide BBCode MOD
Latest Topic Title
Powitalna Prywatna Wiadomość (PPW)
Prime Login via E-Mail
Sortables CAPTCHA Plugin
UMIL - Unified Mod Install Library
Ultimate Points - Obecnie wyłączyłem.
Unique Visits Counter
phpBB Delete my registration
Hosting najtańszy. Jeszcze raz kontaktowałem się z ovh i prosiłem o sprawdzenie ruchu na forum i przy najwyższym ruchu dzisiaj rano, obciążenie serwera ich zdaniem nie mogło spowolnić jego działania.
ACP Add User MOD
Almsamim WYSIWYG edytor dla phpBB3
Auto Backup
Friend Request Approval MOD 0.8.0
Full Style Refresh
Guest Hide BBCode MOD
Latest Topic Title
Powitalna Prywatna Wiadomość (PPW)
Prime Login via E-Mail
Sortables CAPTCHA Plugin
UMIL - Unified Mod Install Library
Ultimate Points - Obecnie wyłączyłem.
Unique Visits Counter
phpBB Delete my registration
Hosting najtańszy. Jeszcze raz kontaktowałem się z ovh i prosiłem o sprawdzenie ruchu na forum i przy najwyższym ruchu dzisiaj rano, obciążenie serwera ich zdaniem nie mogło spowolnić jego działania.
Trochę tych modyfikacji jest. Jeśli problem nadal występuje, proponuję przez kilka dni poużywać "czystego" forum. Potwierdzi to albo obali problem, którejś z modyfikacji. Czyste forum na pewno nie będzie przeciążać serwera. Z poprawnie zainstalowanymi modyfikacjami też nie powinno, co nawet jak piszesz, potwierdziło OVH. Problem może też pochodzić od jakiegoś warunku/pętli, który nie zawsze musi się wykonać (pochodzącego np. z modyfikacji). Na pierwszym miejscu stawiałbym mimo wszystko przeciążanie serwera przez innego klienta. Overselling nie jest niczym nowym.
Witam ponownie,
Skopiowałem forum i przeniosłem go na inny zapasowy serwer w innej firmie hostingowej. Testowałem go tydzień czasu i ani razu wczytanie strony nie zawiesiło się.
Jeśli chodzi o czyste forum, to jak najbardziej nie zawieszało, ale nie o to polska walczyła
Forum wrzuciłem też na swojego lacala i również śmiga bez zarzutu.
Mam wrażenie że ovh robi mnie w konia, bo jednak wina musi leżeć po ich stronie.
Wczoraj ich usługa padła, mają jakieś awarie.
weeb czy mógłbyś polecić mi sprawdzony hosting? Wirtualny do max 250 zł rocznie z obsługą php5 etc.
Skopiowałem forum i przeniosłem go na inny zapasowy serwer w innej firmie hostingowej. Testowałem go tydzień czasu i ani razu wczytanie strony nie zawiesiło się.
Jeśli chodzi o czyste forum, to jak najbardziej nie zawieszało, ale nie o to polska walczyła
Forum wrzuciłem też na swojego lacala i również śmiga bez zarzutu.
Mam wrażenie że ovh robi mnie w konia, bo jednak wina musi leżeć po ich stronie.
Wczoraj ich usługa padła, mają jakieś awarie.
weeb czy mógłbyś polecić mi sprawdzony hosting? Wirtualny do max 250 zł rocznie z obsługą php5 etc.
Tak myślałem
Do tej pory z hostingów, z których korzystałem (w przeciągu kilku ostatnich lat) mogę polecić megiteam.pl, kei.pl, iq.pl. Pewnie w tej cenie znajdziesz coś o lepszych parametrach. Ja potrzebowałem baz PostgreSQL i dostępu do shella. Omijałem duże firmy typu home.pl i nazwa.pl ze względu na wysokie ceny i niewyróżnianie się niczym szczególnym. W poszukiwaniu hostingu polecam udać się na http://www.webhostingtalk.pl - tam znajdziesz aktualne opinie.