Dzień dobry!
Prowadzę forum języka niemieckiego. Aktualna wersja to phpBB 3.0.10, styl domyślny to Idol. Poszukuję modyfikacji forum, która umożliwiłaby wyświetlanie forum w języku zależnym od lokalizacji. Tak, aby osoby niemieckojęzyczne mogły zakładać konta w języku niemieckim, a polskojęzyczne w polskim. Obecnie domyślnym językiem jest polski, co wielu osobą uniemożliwia założenie konta. Czy mógłbym prosić kogoś o podanie jakiegoś rozwiązania?
Próbowałem zainstalować ręcznie tę modyfikacje: http://www.phpbb.com/customise/db/mod/e ... detection/. Niestety po zainstalowaniu całe forum rozlazło się w różne strony, tak jakby zniknął cały styl.
Język forum zależny od IP
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: Język forum zależny od IP
To musiałeś coś źle zrobić. Możesz ew. zainstalować tę modyfikację:
http://www.phpbb.com/customise/db/mod/l ... ction_mod/
Która w pewien sposób zastępuje ją. Nie wykrywa automatycznie języka, ale w intuicyjny sposób pozwala go wybrać bodajże na stronie głównej w widocznym miejscu.
http://www.phpbb.com/customise/db/mod/l ... ction_mod/
Która w pewien sposób zastępuje ją. Nie wykrywa automatycznie języka, ale w intuicyjny sposób pozwala go wybrać bodajże na stronie głównej w widocznym miejscu.
A mógłbyś podpowiedzieć co zrobiłem źle?
1) Ściągnąłem paczkę
2) Ściągnąłem z serwera session.php i style.php
3) Pozamieniałem je według instrukcji i wgrałem na serwer
Coś pominąłem?
1) Ściągnąłem paczkę
2) Ściągnąłem z serwera session.php i style.php
3) Pozamieniałem je według instrukcji i wgrałem na serwer
Coś pominąłem?
Pytanie czy oby na pewno dobrze to zrobiłeś. Jeżeli styl się rozlazł to możliwe że popełniłeś błąd w pliku style.php.BJTN pisze: 3) Pozamieniałem je według instrukcji i wgrałem na serwer
Możesz podesłać swoje pliki w ZAŁĄCZNIKU po Twojej edycji to się przyjrzymy
Dziękuję, przesyłam je w .zip, ponieważ wklejenie całości jest niemożliwe.Psikus pisze: Możesz podesłać swoje pliki w ZAŁĄCZNIKU po Twojej edycji to się przyjrzymy
- Załączniki
-
- Pliki.zip
- (23.84 KiB) Pobrany 357 razy
W pliku style.php masz błąd.
Miałeś znaleźć:
i dodać po w linii
a Ty dodałeś po w linii:
Miałeś znaleźć:
Kod: Zaznacz cały
$user['user_lang'] = $config['default_lang']Kod: Zaznacz cały
= $langKod: Zaznacz cały
$user['user_lang'] = $config['default_lang'];Re: Język forum zależny od IP
Czyli to oznacza, że mam dać przed średnikiem, tak?
Dziękuję bardzo za pomoc dobry człowieku! 
Kod: Zaznacz cały
$user['user_lang'] = $config['default_lang'] = $lang; Re: Język forum zależny od IP
Nie inaczej.