[Advanced BBCode Box 3] - Problem z nowym bbcode

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Ruler

[Advanced BBCode Box 3] - Problem z nowym bbcode

Post autor: Ruler » 05 sierpnia 2012, 16:00

Witam.
Ty razem problem sprawiła mi modyfikacja Advanced BBCode Box 3(najnowsza wersja).
Zawiera ona w sobie bardzo ciekawy bb-code, umożliwiający pisanie w specjalnej wyróżniającej się tabelce.

Kod: Zaznacz cały

[mod]text[/mod]
Obrazek

Chciałem zrobić drugi podobny bb-code, tylko przeznaczony dla administracji. Użyłem więc sposobu z readme i udało mi się go dodać, ale niestety nie do końca.
O to kod html:

<table class="AdminTable" width="100%" cellspacing="5" cellpadding="0" border="0"><tr><td class="erekcja" rowspan="2">&nbsp;!&nbsp;</td><td class="rowuser">{MOD_USER} {L_WROTE}:</td></tr><tr><td class="rowtext">{MOD_TEXT}</td></tr></table>
Zmieniłem tylko i wyłącznie classy do zmiany wyglądu(czego nie zrobiłem, bo po co jak nie działa :P).
Tabelka jest idealna, jednakże tekst w niej już nie.
Obrazek
To jest trochę dziwne, bo nie odczytuje {MOD_USER} i {MOD_TEXT}, a {L_WROTE} już tak.(pewnie dlatego, że skrypty znajdują się w różnych plikach...) Kod ten wyciągnąłem z abbcode.html.

Znalazłem też w pliku includes/abbcode.php skrypt do niego.

function moderator_pass($stx, $in)
	{
		$stx = str_replace(array("\r\n", '\"', '\'', '(', ')', '"'), array("\n", '', ''', '&#40;', '&#41;', ''), trim($stx));
		$in	 = str_replace(array("\r\n", '\"', '\'', '(', ')'), array("\n", '"', ''', '&#40;', '&#41;'), trim($in));

return str_replace(array('{MOD_USER}', '{MOD_TEXT}'), array($stx, $in), $this->bbcode_tpl('moderator'));
	}
Myślałem, że jak to zostawię to będzie się tak samo zachowywać, no ale jest uparty.

_____

Ogólnie chodzi mi o to, że chce by się wyświetlał nick, bo nie znam tego tokena, a co do tekstu to wiem, że wystarczy ustawić {TEXT}

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”